Flacara eterna de la un monument dedicat soldatilor rusi in Vladivostok a fost stinsa, timp de mai multe zile, din cauza neachitarii facturii la gaze, si nu a fost reaprinsa decat miercuri, dupa ce presedintele Dmitri Medvedev si-a exprimat indignarea in fata acestui gest, scrie agentia RIA Novosti, preluata de AFP.

Flacara eterna in memoria victimelor Flotei rusesti din Pacific, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost stinsa deoarece ministerul rus al Apararii nu a platit o factura la gaze pentru cladirile din regiune timp de mai multe luni.

"Flacara a fost stinsa la memorial deoarece Flota datoreaza companiei de gaz 87.000 de ruble (3.260 euro)", a precizat capitanul Roman Martov, un purtator de cuvant al Flotei.

Acest eveniment a provocat indignarea presedintelui rus Dmitri Medvedev, care a cerut pedepsirea vinovatilor.

"Traim intr-o epoca in care toate deciziile trebuie sa fie motivate economic dar nu trebuie sa existe decizii amorale", a afirmat Dmitri Medvedev, adaugand ca este vorba de un fapt "inadmisibil".

"Ordon guvernului si guvernatorului regiunii Primorie sa descopere ce s-a petrecut si sa-i pedepseasca pe vinovati", a adaugat presedintele.