Te-ai intalnit cu revolutionarul sarb Srdja Popovic in saptamana revoltelor la Bucuresti. Si ai dezbatut "Sapiens", cartea verii 2017. Sunt experientele tale Haute Culture.

Haute CultureFoto: Hotnews

Vara asta este la moda "Sapiens" cartea lui Yuval Noah Harari. "Sapiens" este despre tine, Omule, deloc Unic. Cu mate scurte si creier mare. Un animal care deocamdata a reusit, dar foarte curand va fi depasit, in competitia sa catre nimic. Omul si-a ingropat originile, dar mai ales constiinta originii lui atat de adanc ca a ajuns la ignoranta agresiva. Extremismul si trumpismul de acolo ii vin. Omule, nu uita, esti muritor si nu Extraterestrii te doboara, ci excesele-slabiciunile tale omoara.

CLICK si discutaExperienta Haute Culture, interviu cu Adrian Serban, traducatorul lui Sapiens de Harari, aparut la Polirom.

Si cum adie vantul reformelor veninoase venite din partea Puterii, vara asta se poarta si protestele. Haute Culture are un interviu cu Srdja Popovic, omul OTPOR, miscarea in urma careia Serbia a scapat de dictatura lui Milosevic in anii 90 si inceputul anilor 2000. Revolutionarul spune despre Romania revoltelor ca mobilizarea si tacticile au fost foarte eficiente, s-a ajuns la punctul in care cineva si-a dat demisia, dar aceeasi problema poate aparea din nou si din nou. Deci ce faci ca sa ajungi la o schimbare permanenta? Srdja ne-a impartasit si cateva din secretele revoltelor creative:

In Serbia anilor 1990, lumea nu iesea din casa, si protestantii au gasit formula inedita de a bate in tigai, canistre, ca zgomotul sa intrige si atraga la revolta. Polonia Solidarnost nu ar fi produs schimbarea fara alianta muncitorilor de votca ieftina, intelectualilor si a Bisericii Catolice. In Chile, pe vremea lui Pinochet oamenii au inceput sa mearga, sa alerge si sa conduca la jumatate de viteza. CLICK pentru a vedea ce-nseamnasolutii creativepe vreme de revolta.VEZI CUM SE FACE O REVOLUTIE