„Black Panther: Wakanda Forever" continuă să domine box office-ul nord-american însă o comedie horror cu o distribuție stelară a urcat până pe poziția a doua în clasament în primul weekend de la lansare, relatează AFP și Agerpres.

Anya Taylor-Joy in „The Menu”Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia Images

Wakanda Forever a avut încasări de 67,3 milioane de dolari în weekend-ul recent încheiat, o cifră uşor sub aşteptări însă compensată de încasările totale la nivel mondial care s-au ridicat la 546 de milioane de dolari.

Fimul este un omagiu adus lui Chadwick Boseman, starul din primul Black Panther, care a murit de cancer de colon în 2020, la vârsta de 43 de ani. Actorul apare în flashback-uri în rolul lui T'Challa, conducătorul regatului african fictiv Wakanda.

După moartea lui T'Challa, Wakanda se află în conflict cu puterile lumii, inclusiv cu un regat subacvatic, şi se luptă pentru a-şi menţine autonomia. Filmul îi mai are în distribuţie pe Letitia Wright în rolul lui Shuri, sora lui T'Challa, pe Angela Bassett în rolul reginei Ramonda, precum şi pe Lupita Nyong'o, Danai Gurira şi Winston Duke.

O comedie cu Ralph Fiennes și Anya Taylor-Joy, pe locul 2 la box office-ul nord-american

Pe poziția a doua, la mare distanţă totuși față de filmul Marvel, se află The Menu al studiourilor Searchlight, care a încasat 9 milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii în cinematografele nord-americane.

În acest lungmetraj, cu accente de film horror, noir şi de comedie, Ralph Fiennes joacă rolul unui renumit bucătar care pregăteşte un meniu elaborat pentru câţiva „happy few” care nu au nicio idee ce îi aşteaptă.

Una dintre invitate este interpretată de Anya Taylor-Joy, actriţa din miniseria The Queen's Gambit care a devenit una dintre cele mai în vogă nume de la Hollywood după interpretarea din seria limitată a gigantului american de streaming.

The Menu a fost apreciat de către critici, având o rată a aprobării de 90% din partea acestora pe Rotten Tomatoes, în timp ce în rândul fanilor este de 79%. Pe Metacritic ratingurile sunt ceva mai mici de 71/100, în timp ce pe IMDb unde poate vota toată lumea el are 7,6 din 10.

O surpriză în cinematografele din America de Nord

Pe locul al treilea, o surpriză: The Chosen Season 3: Episode 1 & 2. Această saga creştină în mai multe episoade despre viaţa lui Iisus, bazată pe un serial TV de succes finanţat printr-o operaţiune de crowdfunding, a obţinut încasări de 8,2 milioane de euro.

„După standardele pentru dramele creştine, este un început foarte bun”, a comentat David Gross de la Franchise Entertainment Research.

Pe locul al patrulea regăsim filmul cu super-eroi Black Adam, care la rândul său s-a menținut timp de 3 săptămâni pe primul loc la box office. Weekendul acesta el a mai realizat încasări de 4,5 milioane de dolari.

Acest lungmetraj DC Comics îl urmăreşte pe Dwayne „The Rock” Johnson în rolul unui fost sclav dotat cu superputeri care tocmai a fost eliberat din închisoare după o condamnare foarte lungă şi se trezeşte într-un univers transformat şi ostil.

Comedia romantică Ticket To Paradise, cu Julia Roberts şi George Clooney în rolul unor foşti soţi care îşi lasă deoparte neînţelegerile şi călătoresc în Bali pentru a încerca să împiedice o căsătorie a fiicei lor pe care o consideră pripită, a coborât pe locul al cincilea de poziţia a treia săptămâna trecută, cu încasări de 3,2 milioane de dolari.

Clasamentul a fost realizat pe baza datelor furnizate duminică de firma de specialitate Exhibitor Relations.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: