Actorul american Chadwick Boseman, cunoscut pentru rolul din filmul Black Panther, din celebra serie Marvel, a murit de cancer la vârsta de 43 de ani, informează BBC News.

Chadwick in Pantera Neagra (sursa foto: imdb)Foto: Hotnews

Actorul a murit la casa sa din Los Angeles, înconjurat de soție și familia sa, potrivit unei declarații publicate pe social media.

Boseman a fost diagnosticat cu cancer de colon acum patru ani, însă nu a făcut public diagnosticul. Vestea morții sale a șocat fanii din întreaga lume și cineaștii.

Black Panther a fost primul film cu super-eroi care a obținut nominalizarea Oscar pentru cea mai bună peliculă.

Boseman a devenit cunoscut publicului larg jucând rolul unor personalități din viața reală.

Pe lângă rolul de Black Panther, primul supererou afro-american care a obţinut propriul său film Marvel, Boseman l-a interpretat anterior pe legendarul jucător de baseball Jackie Robinson şi cântăreţul James Brown în filmele biografice „42” şi, respectiv, „Get On Up”.

Filmul „Black Panther”, lansat în 2018, a fost unul dintre cele mai mari succese ale Marvel, cu peste 1,3 miliarde de dolari SUA şi este pelicula cu cele mai mari încasări din seria MCU.

El urma să apară într-un al doilea film Black Panther, care este încă în lucru. Ultima sa apariţie au fost în „Da 5 Bloods”, de Spike Lee, pe Netflix.

Născut în Carolina de Sud, Boseman a absolvit Universitatea Howard şi a avut mici roluri în televiziune înainte de a fi distribuit în primul său film de la Hollywood în 2013.