Poziția copilului deschide lista masivă a celor şapte prezenţe românești în Festivalul Internațional al Filmului Francofon de la Namur din Belgia eveniment ce se desfasoara in perioada 27 septembrie - 4 octombrie 2013. Lungmetrajul lui Călin Peter Netzer și Domestic de Adrian Sitaru sunt selecţionate în competiția oficială a festivalului, iar Lupu de Bogdan Mustață la categoria debut.

Scurtmetrajele Claudiu și crapii de Andrei Tănase (coproducție româno-germană) și Plimbare de Mihaela Popescu intră în competiția internațională de profil, iar 12 minute de Nicolae Constantin Tănase și O umbră de nor de Radu Jude în secțiunea Regards du présent. Tot la documentar a fost selecționat şi Ion al regizorului belgian Olivier Magis, povestea unui nevăzător român care ajunge să lucreze pentru poliţia belgiană. În secțiunea videoclipuri concurează Eyedrops - Dance Your Way Out, realizat de Ion Puican. Regizorul Andrei Tănase şi producătoarea Ada Solomon (Poziția copilului) vor fi prezenţi la Namur.

Filmele româneşti Marţi după Crăciun de Radu Muntean (2010) şi Toată lumea din familia noastră de Radu Jude (2012) au câştigat la Namur două din ultimele trei mari premii.

ICR Bruxelles este partener al FIFF Namur din 2011 şi sprijină participarea invitaților români în festival. Demersul se înscrie în strategia ICR Bruxelles de promovare a filmului românesc şi a francofoniei.