Bucurestiul va avea din aceasta toamna, asemenea marilor capitale din Europa si din lume, propriul parc de distractii, Terra Park, realizat printr-o investitie initiala de 25 milioane de euro, pe o suprafata de 30.000 de metri patrati pe bulevardul Timisoara, transmite Agerpres. Printre vedetele Terra Park se numara Z Force Tower, platforma care se ridica la o inaltime de 53 m, popularul Rollercoaster, cu un traseu de 310 metri si o inaltime maxima de rulare de 11 metri, precum si Hydrolift-ul, toboganul de apa cu barci, care permite coborarea de la o inaltime de 15 metri.

Lucrari la Terra ParkFoto: Agerpres

Acesta urmeaza sa se deschida in a doua jumatate a lunii septembrie.

"Bucurestenii, dar si turistii din afara orasului, se vor bucura de experienta unui parc de distractii modern, dotat cu echipamente de ultima generatie care au garantia respectarii integrale a standardelor de calitate si de siguranta in domeniu. Terra Park isi propune sa atraga aproximativ 600.000 de vizitatori inca din primul an, in conditiile in care, potrivit estimarilor, in medie, o familie va vizita parcul de cel putin trei ori pe parcursul unui an. Desigur, in conditiile economice actuale, nu am luat in calcul sa realizam profit in primii trei ani de la deschidere", a spus Doina Ganoe, directorul general al societatii Rami-Dacia, dezvoltatorul proiectului.

In cei 30.000 de metri patrati ai parcului vor fi montate pentru inceput 30 de echipamente noi, dintre care 17 de exterior si 13 de interior.

Nu lipsesc nici echipamentele clasice din parcurile de distractii europene: roti panoramice, bumper-cars, trenulete si carusele pentru toate varstele. Terra Park va dispune de parcare proprie de aproximativ 500 de locuri si va oferi toate facilitatile si serviciile specifice (zona de alimentatie de tip food court, magazin de suveniruri, spatii de evenimente).

"Proiectarea si studiile pentru parc au inceput acum doi ani, iar constructia propriu-zisa in aceasta vara. Este un efort urias de coordonare, dar nimic nu este imposibil. La New York, un astfel de parc a fost finalizat in 100 de zile. Nu vrem sa intram intr-o competitie, dar consider ca ridicarea Terra Park in 78 de zile de la inceperea lucrarilor este un obiectiv realizabil. Deoarece siguranta vizitatorilor nostri este pe primul loc, chiar daca nu vom putea deschide parcul asa cum ne-am propus, pe 10 septembrie, nu vom inregistra intarzieri mai mari de 15-20 de zile", a spus Eric Eberhart, managerul general al Terra Park.

"Avem in plan si o a doua etapa a dezvoltarii parcului, pentru a oferi vizitatorilor nostri noi facilitati si noi surprize placute - cel mai mare rollercoaster din tara, un hotel pentru cei care vin din afara orasului, o sala de concerte si alte spatii inovative de petrecere a timpului liber. Terra Park va functiona pe toata durata anului, mai putin in lunile ianuarie si februarie. In parc vom avea circa 120 de angajati, iar accesul se va face pe baza unor cartele magnetice", a mai spus Doina Ganoe.

Fabrica de diamante sintetice Rami-Dacia, devenita o companie privata, din 2007, isi va reloca intreaga capacitate de productie intr-un parc industrial de la periferia Capitalei. Rami Dacia exporta, in prezent, catre companii din Europa, America de Nord si Asia.