Traficul de pe DN1, pe raza judetului Brasov, este deviat, de la ora 12.00, pe DN1A Sacele - Cheia - Ploiesti, in vederea evitarii ambuteiajelor pe valea Prahovei, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane. De asemenea, soferilor le este recomandat sa foloseasca ruta DN73 Brasov - Rasnov - Pitesti, autostrada A1 Bucuresti - Pitesti, in locul DN73A Rasnov - Predeal.

Restrictiile vin ca urmare a blocajelor in trafic intre Predeal si Sinaia.

"De la Brasov se circula pe DN1A Brasov-Sacele-Cheia-Ploiesti- Bucuresti sau pe DN73 Brasov-Bran-Campulung- Autostrada A1. DN73A Rasnov-Predeal poate fi folosit de turistii care se deplaseaza intre Predeal-Rasnov si Bran, dar cei care merg spre Bucuresti este bine sa circule pe DN73. Circulatia este aglomerata si intre Brasov si Poiana Brasov, dar deocamdata drumul nu este blocat", a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant de la Politia Rutiera Brasov, inspectorul Cosmin Giosanu.

Si intre Rasnov si Poiana Brasov circulatia este intensa dar nu sunt restrictii.

Potrivit acestuia, este posibil ca peste trei ore circulatia sa se reia pe DN1 Intre Brasov si Predeal avand in vedere ca turistii care au avut cazare doar pana duminica au plecat dupa ora 12,00 din statiuni. Este posibil ca si in ziua de luni, DN1 sa fie aglomerat pentru ca o parte dintre turisti au cazare pana in data de trei ianuarie, a mai precizat purtatorul de cuvant de la Politia rutiera Brasov.

Conform unui comunicat al Centrului Infotrafic, in judetul Brasov, de la ora 12.20, dinspre Rasnov, politia rutiera a luat masura devierii traficului rutier de pe DN73A Rasnov - Predeal, intrucat in Predeal, la intersectia cu DN1, circulatia se desfasoara cu mare dificultate.

Conducatorii auto care pornesc din zona Bran-Moeciu sunt sfatuiti sa urmeze ruta DN73 Brasov - Rasnov - Pitesti, autostrada A1 Bucuresti - Pitesti.

Din Rasnov, se mai poate urma traseul DN73 Rasnov - Brasov, DN1 Brasov - Sacele, DN1A Sacele - Cheia - Ploiesti (cu precizarea ca politia rutiera brasoveana a luat masura devierii traficului rutier de pe DN1, dinspre Brasov catre Valea Prahovei, pe DN1A Sacele - Cheia - Ploiesti, iar pe DN1A valorile de trafic sunt ridicate).