Guvernul intentioneaza sa impuna un plafon maxim pentru ajutoarele sociale, sub nivelul venitului minim garantat, pentru a elimina situatiile in care "persoane care detin vila si masina stau in carciuma sa astepte sprijin de la stat", a anuntat premierul Boc, in cadrul unei intalniri cu membrii comunitatii romanesti din New York, potrivit Mediafax.

  • "Daca mergeti acum la tara sa angajati un om sa mearga la coasa sau sa lucreze la ferma, nu veti gasi pentru ca are ajutor social minim care ii permite sa stea in carciuma cat doreste si, in acelasi timp, sa primeasca iarna ajutor pentru cumpararea lemnelor, si nu sa munceasca, sa intre in campul muncii. Nu mai putem sa stam in maniera asta de a guverna. Punem un plafon maxim de ajutoare sociale care sa fie mai mic decat venitul minim garantat, incat sa-l determini pe om sa iasa din starea de pasivitate si sa-si mentina un loc de munca", a afirmat primul ministru.

Emil Boc a mai spus ca, in opinia sa, Romania si politicienii nu au stiut sa fructifice avantajele intrarii in Uniunea Europeana, au accentuat dezechilibrele structurale provenite din perioada comunista si a sustinut ca nimeni nu ar avea nimic impotriva sa creasca salariile, pensiile sau ajutoarele sociale "cu conditia sa aiba sustinere in spate".

Emil Boc se afla zilele acestea la New York, unde participa la Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite.