Conducerea Spitalului de Copii "Louis Turcanu" din Timisoara a declansat o ancheta interna dupa ce mama unui sugar internat cu afectiuni acute a reclamat faptul ca o infimiera i-ar fi lipit micutului suzeta cu un plasture la gura, ca sa nu mai planga, anunta Agerpres.

Potrivit managerului spitalului, medicul Eugen Boia, au fost sesizate comisiile de etica medicala si de disciplina ale Spitalului "Louis Turcanu", primele rezultate ale anchetei urmand sa fie date publicitatii joi. Potrivit acestuia, micutul prezenta, la internare, afectiuni acute, pentru care a fost spitalizat, dar era si predispus la convulsii.

Managerul spitalului, care a precizat ca nu doreste, totusi, sa se autopronunte, sustine insa ca, din primele declaratii ale celorlalte cadre medicale si ale mamicilor aflate in salon, in momentul producerii incidentului, s-ar contura faptul ca lucrurile "stau altfel" si ca, spune el, nici daca s-ar fi recurs la o astfel de manevra medicala, de lipire a unui leucoplast peste gura, gestul nu ar fi adus vatamari sanatatii copilului.

"Concluzia mea personala este ca a fost o prezentare eronata si exagerata a faptelor, pentru obtinerea unor avantaje. Mamica bebelusului are un temperament mai beligerant. S-au furnizat fotografii 'fabricate', iar prejudiciile de imagine sunt enorme la adresa spitalului. Mamicile din salon au spus ca au vazut cand mama sugarului i-a lipit acestuia pe gura o banda de leucoplast din care nici nu folosim pentru bebelusi. In primul rand, personalul nostru este unul care iubeste copiii. Convulsiile pot aparea la copii, chiar si dupa un plans prelungit, cand oxigenarea creierului incepe sa fie deficitara. In astfel de situatii, chiar i se pune suzeta in gura copilului, pentru a-l opri din plans, iar pentru a o fixa, se poate folosi un leucoplast. In niciun caz aplicarea plasturelui, chiar daca s-a produs, nu i-a adus vatamari corporale pruncului, lucru valabil pentru orice persoana, indiferent de varsta. Cu leucoplast se fixeaza, de altfel, si sondele de alimentatie sau in alte manevre medicale", spune Eugen Boia.