O tanara din orasul dambovitean Pucioasa o acuza pe directoarea spitalului din localitate, medicul ginecolog Cecilia Ionescu, de moartea bebelusului ei, femeia sustinand ca doctorita ar fi coordonat nasterea prin telefon. Femeia in varsta de 28 de ani a ajuns marti dupa-amiaza la spital in travaliu, dupa ce, spune ea, medicul ginecolog plecase din unitate si a fost asistata la nastere doar de moase si de asistente, potrivit Agerpres.

Tanara mama a fost supravegheata pe parcursul sarcinii de catre medicul Cecilia Ionescu, insa, cand a nascut, aceasta nu era in unitate, cu toate ca, sustine pacienta, ar fi trebuit sa fie de garda in acea zi.

Parintii bebelusului sunt hotarati sa o dea in judecata pe directoarea Spitalului Orasenesc Pucioasa, dupa ce au fost anuntati ca micutul s-a sugrumat cu cordonul ombilical.

Reprezentantii Spitalului din Pucioasa si cei ai Directiei de Sanatate Publica Dambovita au refuzat sa comenteze incidentul.

  • Ancheta la Spitalul din Titu, dupa moartea unui bebelus de 6 luni

Tot in judetul Dambovita, o fetita de sase luni a murit, marti seara, la cateva ore dupa ce a fost adusa la Spitalul din Titu cu febra mare. Parintii ii acuza pe medici ca ar fi gresit diagnosticul copilului si au depus o plangere penala la Politie.

Ei sustin ca au venit cu copilul la spital pentru ca se simtea rau si avea febra, iar doctorii le-au spus ca nu este nimic grav si ca are un inceput de rosu in gat. Medicii Spitalului din Titu sustin, la randul lor, ca starea copilului s-a agravat, desi i-au administrat antibiotice.

"A fost examinata de medicul specialist, i s-a indicat tratament si copilul era in tratament. Pe la ora 5,00, am fost anuntat de asistenta de garda ca starea copilului s-a inrautatit brusc. Intre timp a venit si echipa specializata de la Spitalul de urgenta, cu medic infectionist pediatru. Impreuna am continuat reanimarea si spre regret n-am obtinut efect. La ora 18,00 copilul a decedat", a declarat medicul de garda de la Spitalul Orasenesc Titu, Ion Varlan.

Directia de Sanatate Publica Dambovita va deschide o ancheta in acest caz.