Pensiile si salariile din 2011 nu vor fi la nivelul celor de la sfarsitul anului acesta, a declarat Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor. Acesta nu a dorit sa precizeze ce inseamna faptul ca nu vor fi la nivelul salariilor si pensiilor din 2010, lasand loc interpretarilor. "In niciun caz nu vor fi la acelasi nivel ca anul acesta. Ma refer la nivelul de care discutam dupa reducere", a spus ministrul Finantelor.

Potrivit acestuia, pensiile vor fi stabilite prin legea bugetului. Vladescu a afirmat ca a trimis presedintilor celor doua camere din Parlament o scrisoare prin care atrage atentia asupra riscului ca bugetul de stat sa fie in imposibilitatea de a transfera sumele necesare echilibrarii fondului de pensii. Potrivit scrisorii, Guvernul isi rezerva posibilitatea de a modifica anual punctul de pensie in functie de situatia bugetului.

"Din punctul de vedere al pensiilor de anul viitor, in niciun caz nu vor fi la nivelul de anul acesta. Care va fi nivelul pensiilor de anul viitor va fi stabilit la fel ca si nivelul salariilor de anul viitor, asa cum spune legea, prin Legea bugetului, in functie de cele doua legi specifice: Legea pensiilor si Legea salarizarii unitare valabila pentru 2011. Pensiile in acest moment nu sunt sub riscul de a fi reduse".

"Propunerea de a mentine zona de pensii in stare de functionlitate (...) Am rugat Parlamentul sa analizeze si sa permita ca nivelul pensiilor sa fie stabilit prin legea bugetara. Acum dam bani de la bugetul de stat la bugetul de pensii", a mai spus Vladescu.