Skytrax, un site britanic de clasificare și evaluare în domeniul aviației, a recunoscut Kansai ca fiind cel mai bun aeroport din lume în ceea ce privește livrarea bagajelor, în cadrul unor premii acordate în aprilie, scrie CNN.

bagaje aeroportFoto: Photo 81373668 © Khunaspix | Dreamstime.com

În timp ce aeroporturile din Singapore și Doha concurează între ele pentru titlul de „cel mai bun din lume”, un alt aeroport se se concentrează pe o altă realizare. Aeroportul Internațional Kansai din Japonia (KIX) marchează 30 de ani fără să piardă niciun bagaj.

Într-o declarație de presă, al șaptelea cel mai aglomerat aeroport din Japonia a precizat că nu a pierdut niciun bagaj de pasageri de la deschiderea sa în septembrie 1994. Aeroportul are o medie de 20-30 de milioane de pasageri pe an.

În timp ce pasagerii companiilor aeriene sunt probabil fericiți să știe că bagajele lor vor ajunge la destinație cu ei, există un grup de oameni care nu fac mare caz de această realizare: personalul aeroportului.

„Nu simțim că am făcut ceva special”, a declarat Kenji Takanishi, un ofițer de relații publice pentru Kansai, pentru CNN.

„Am lucrat așa cum o facem în mod normal. Noi doar ne facem treaba în fiecare zi și suntem recunoscuți pentru asta. Suntem cu siguranță fericiți să primim acest premiu. Cred că personalul nostru, în special cei care lucrează pe teren, se simt și mai mulțumiți.”

sursă foto Dreamstime