Un bărbat acuzat că a lovit un bizon în picior în Parcul Național Yellowstone, în timp ce se afla sub influența alcoolului, a fost rănit de animal și ulterior arestat, au anunțat luni reprezentanții parcului, scrie CNN.

bizonFoto: Photo 11358626 © Tom Dowd | Dreamstime.com

Clarence Yoder din Idaho Falls, Idaho, s-a apropiat „prea mult (la mai puțin de 25 de metri)” de bizon în după-amiaza zilei de duminică, 21 aprilie, pe un drum aflat la aproximativ 11 km est de intrarea de vest a parcului, potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Parcurilor Naționale.

În comunicat se precizează că pădurarii parcului s-au deplasat în zonă după ce au primit „un raport despre un individ care a hărțuit o turmă de bizoni și a lovit un bizon în picior”. Aceștia au localizat mașina suspectului în apropierea intrării de vest și l-au oprit în orașul West Yellowstone, Montana”.

Rangerii l-au dus pe Yoder, în vârstă de 40 de ani, la o unitate medicală din apropiere, unde a fost „evaluat, tratat și eliberat din îngrijirea medicală”, se arată în comunicat. El a fost apoi dus la Centrul de detenție al comitatului Gallatin din Bozeman, statul Montana.

Parcul nu a oferit mai multe detalii despre incident sau despre natura rănii lui Yoder.

Acesta se confruntă cu patru acuzații, se arată în comunicat:

- se află sub influența alcoolului într-un grad care poate pune în pericol propria persoană.

- Comportament turbulent de natură să creeze sau să mențină o situație periculoasă

- Apropierea de animale sălbatice

- deranjarea vieții sălbatice

Șoferul vehiculului în care călătorea Yoder, a fost de asemenea arestat.