Aproximativ 500 de functionari publici vor picheta joi sediul Guvernului, iar pe 5 mai vor intra in greva generala pe termen nelimitat, nemultumiti de diminuarea salariilor si de amenintarea cu disponibilizarile.

Potrivit presedintelui federatiei, Valer Suciu, veniturile vor scadea cu 45 la suta prin nerecunoasterea hotararilor judecatoresti si a drepturilor prevazute in contractele colective de munca, odata cu intrarea in vigoare a legii unice de salarizare, transmite Radio Romania.

In semn de protest fata de disponibilizarile anuntate in sectorul bugetar, comitetul confederal a hotarat declansarea grevei generale, la data de 5 mai.

"Guvernul incalca legislatia, nu respecta hotararile judecatoresti definitive, nu respecta actele specifice administratiei publice locale, nu respecte acordurile si contractele colective de munca, iar acest lucru a dus la o diminuare a veniturilor cu 45% si ne ameninta si cu disponibilizari", a spus Suciu.

Liderul sindical a subliniat ca, din 5 mai, activitatea din primarii, consilii judetene si directiile subordonate acestor doua institutii va inceta in toata tara, sindicatele din Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie organizand greva de avertisment in 2 februarie.