Guvernul va evalua situatia tuturor spitalelor la nivel national, iar unitatile care nu indeplinesc conditiile de functionare specifice vor fi eventual transformate in camine de batrani, dupa o perioada de mai multi ani in care nu s-a dorit ca sistemul sa functioneze eficient, afirma premierul Boc.

"Nu s-a dorit sa se puna ordine in sistemul de sanatate, nu s-a dorit informatizarea sistemului si nici organizarea de licitatii nationale pe programe, pe unde se scurg banii publici", a spus Boc luni seara, la postul B1 TV, scrie Mediafax.

El a aratat ca Executivul va evalua situatia tuturor spitalelor, iar unitatile care nu mai indeplinesc conditiile de functionare necesare vor fi eventual transformate in camine de batrani, in timp ce restul spitalelor vor fi imbunatatite din punct de vedere al activitatii.

Ministerul Sanatatii va transfera, pana la 1 iulie, autoritatilor locale 373 de unitati sanitare cu paturi, reprezentand 85% din total, si va pastra 62, potrivit proiectelor privind descentralizarea in sanatate supuse dezbaterii publice in 16 aprilie.

Astfel, potrivit proiectelor de acte normative, in reteaua Ministerului Sanatatii vor ramane 62 de unitati sanitare de interes national, respectiv institute publice, spitale clinice judetene de urgenta din centrele universitare importante, spitalele cu profil de psihiatrie si cele de monospecialitate.

Decizia vine dupa scandalul de la Spitalul CF2 din Bucuresti unde doua paciente au ajuns in stare grava dupa ce au contactat o infectie intraspitaliceasca.