Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, miercuri seara, contestatia in anulare impotriva deciziei definitive prin care fostul edil valcean Mircia Gutau a fost condamnat la inchisoare, implicit cererea sa de suspendare a hotararii de executare a pedepsei de trei ani si jumatate de detentie, scrie Mediafax.

Instanta suprema a respins solicitarea lui Mircia Gutau pe motiv ca nu este admisibila, in principiu, contestatia in anulare impotriva deciziei de condamnare a sa.

Surse judiciare au declarat, miercuri seara, pentru Mediafax, ca cei trei magistrati din completul care au judecat cererea lui Gutau au decis respingerea contestatiei in anulare impotriva deciziei de condamnare a acestuia, astfel ca solicitarea de suspendare a hotararii judecatoresti de condamnare facuta odata cu aceasta contestatie a ramas nefondata.

Instanta suprema a dezbatut la termenul de miercuri, contestatia in anulare formulata de avocatii lui Mircia Gutau si ai fostului viceprimar Nicolae Dicu fata de hotararea prin care au fost condamnati definitiv la cate trei ani si jumatate de inchisoare cu executare, perioada din care le-a fost scazut intervalul de timp in care au fost tinuti in arest preventiv.

Discutiile au vizat admisibilitatea in principiu a contestatiei, precum si cererea de suspendare a efectelor deciziei definitive de condamnare.

Avocatul lui Mircia Gutau, Veronel Radulescu, a invocat faptul ca instanta suprema a comis mai multe vicii procedurale atunci cand a decis rejudecarea cauzei si condamnarea celor doi fosti edili valceni. El a mentionat ca rejudecarea in vederea condamnarii s-a facut, contrar normelor legale in vigoare cu lipsa citarii martorului denuntator din proces in vederea audierii.