Tarifele percepute in acest an de Posta Romana pentru expedierea actelor de procedura au fost reduse cu 36,5% fata de anul 2009, de la 4,7 lei/trimitere (inclusiv TVA) la 2,98 lei/trimitere (inclusiv TVA), informeaza un comunicat transmis miercuri de Ministerul Justitiei.

Noile tarife se aplica pentru perioada 1 ianuarie 2010 - 31 decembrie 2010, potrivit actului aditional semnat de Ministerul Justitiei si Posta Romana, precizeaza comunicatul citat.

Propunerea de reducere a tarifelor pentru actele de procedura a survenit ca urmare discutiilor purtate intre Posta Romana si Ministerul Finantelor Publice, avand la baza volumul foarte mare de corespondenta transmis lunar.

In mai 2009, Posta Romana si Ministerul Justitiei au incheiat un act aditional la contractul existent intre cele doua parti, prin care s-a stabilit ca plata pentru prezentarea, prelucrarea si distribuirea actelor de procedura sa se faca, incepand din luna iulie 2009, la nivel central, de catre MJ. Pana la acel moment plata serviciilor postale era efectuata de catre instantele judecatoresti. Masura a fost luata pentru eliminarea blocajelor in comunicarea actelor de procedura, determinate de dificultatile de plata a acestor servicii la nivelul unor instante.