In iulie, va fi deschisa o parte din cladirea construita pe locul fostei Piete Obor din Bucuresti, mai exact nivelul in care vor fi amenajate circa 450 de mese pentru poducatorii de legume si fructe, restul cladirii urmand sa fie finalizat pana la sfarsitul anului, potrivit edililor din sectorul 2, citati de NewsIn.

"Am luat deja legatura cu presedintii consiliilor judetene din jurul Bucurestiului, dar si cu primari din aceste zone, pentru a ne ajuta sa aducem in piata producatori, carora sa le alocam un numar de mese", a declarat, vineri, primarul sectorului 2, Neculai Ontanu.

Licitatia de modenizare a pietei Obor a fost castigata de firmele S.C. PRACTIC S.A. (lider consortiul PIATA OBOR MARKET &MALL), ECE PROJEKTMANAGEMENT ROMANIA SRL, ANCHOR GROUP S.A si SC OBOR PLAZZA SRL, ca reprezentant al Grupului de firme ELBIT MEDICAL IMAGING LTD. Investitia in acest proiect se ridica la 120 milioane euro, sustin edilii.

Primaria a sustinut in mai multe randuri ca exista interese ca modernizarea pietei Obor sa nu aiba loc. "Este surprinzator ca nimeni nu sesizeaza stadiul de degradare continua a Halelor Obor, care este monument istoric si care sunt detinute in proprietate de S.C. CI CO S.A., evident interesata probabil sa blocheze orice alt proiect de construire a unei piete agroalimentare puternice in zona, si care ar reprezenta un pericol adevarat pentru propriile investitii", preciza, anul trecut, Primaria Sectorului 2.

Interesat sa blocheze acest proiect ar fi fost, in opinia primariei, si un anume Mircea Gheorghiu, care, alaturi de alte cinci persoane, a constituit Asociatia Frontului Negustoresc Obor. Edilii sectorului 2 spun ca Gheorghiu "detinea o serie de spatii in zona Obor, pentru care a refuzat sa plateasca datoriile contractuale catre Administratia Pietelor Sector 2, drept pentru care i-a fost reziliat contractul, ducand o intensa activitate de denigrare a autoritatilor locale".