Un francez care s-a luptat în mod eroic, folosind un stâlpișor, cu agresorul care a înjunghiat mortal sâmbătă șase persoane într-un mall din Sydney va primi cetățenia australiană, a anunțat marți premierul Anthony Albanese, citat de AFP.

Un francez l-a blocat pe scările rulante pe atacatorul de la mallul din SydneyFoto: Captura Twitter

„Îi transmit lui Damien Guerot, care a făcut cereri de viză, că este binevenit aici și că poate rămâne cât timp dorește", a declarat Albanese.

Premierul l-a lăudat pe Guerot, mulțumindu-i pentru „curajul extraordinar" de care a dat dovadă atunci când l-a înfruntat pe Joel Cauchi, un bărbat de 40 de ani care suferă de probleme psihice, pe o scară rulantă, pentru a-l împiedica să provoace alte victime.

„Îi mulțumim pentru curajul său extraordinar”

„Este o persoană pe care am dori să o primim ca cetățean australian, deși, desigur, ar fi o pierdere pentru Franța. Îi mulțumim pentru curajul său extraordinar", a adăugat el.

Damien Guerot a fost supranumit „omul cu stâlpișorul" și a fost catalogat drept „erou" pentru că a intervenit în atacul cu cuțitul de sâmbătă într-un centru comercial aglomerat din Sydney.

„Spune multe despre natura umană, atunci când suntem în situații dificile, faptul că cineva care nu este cetățean al acestei țări a stat cu curaj în vârful scării rulante și l-a împiedicat pe acest atacator să urce la un alt etaj și să comită potențial un nou masacru", a declarat Albanese.

Cinci femei și un agent de securitate au fost uciși în atacul de la mall-ul din Sydney de sâmbătă. Femeile par să fi fost ținta principală a atacatorului care a ucis 6 persoane în centrul comercial.

Albanese a lăudat ajutorul străinilor în fața acestei explozii de violență și curajul polițistei Amy Scott, care de una singură l-a urmărit pe atacator și l-a împușcat mortal.

„Cred că sâmbătă am văzut ce este mai bun în natura umană în același timp cu o tragedie devastatoare", a mai spus premierul australian.