Ambasadorul Romaniei la Washington, George Maior (fostul sef al SRI) acuza o "campania absolut irationala" prin implicarea numelui sau in "dispute politice interne" si califica afirmatiile drept "minciuni, stiri false, si intoxicari iresponsabile si ilegale".

George MaiorFoto: Facebook/ Ambasada Romaniei in SUA

Reactia sa vine dupa ce, vineri, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, l-a acuzat, citand "surse", pe George Maior, - "cel care de ani de zile se viseaza presedinte al PSD, prim ministru sau chiar presedinte de tara" - ca ar coordona "un plan de eliminare a lui Liviu Dragnea".

"Referitor la campania absolut irationala prin care numele meu este implicat in dispute politice interne, doresc sa precizez ca intreaga mea activitate este concentrata pe promovarea intereselor nationale ale Romaniei in relatia cu Statele Unite ale Americii, principalul nostru partener strategic", afirma Maior, intr-un comunicat publicat de Agerpres.

Acesta sustine, ca Romania se afla "poate in cel mai bun an din istoria relatiilor diplomatice romano-americane", si, in calitate de ambasador al Romaniei, reprezinta "exclusiv interesele tarii, deasupra oricaror dispute politice".

"Aceasta este meseria mea. Nu ma intereseaza nicio functie publica sau politica si am un singur scop, acela de a-mi reprezenta tara cu demnitate si eficienta din pozitia de ambasador al Romaniei la Washington DC", spune Maior, fara a face o referire directa la declaratia lui Codrin Stefanescu.

"Imi rezerv dreptul de a-mi apara reputatia fata de folosirea abuziva a numelui meu in cadrul acestei avalanse de minciuni, stiri false, si intoxicari iresponsabile si ilegale", adauga acesta.