O femeie si trei copii au fost loviti mortal de un tren interregio care circula intre Bucuresti si Constanta. Accidentul s-a produs intre localitatile ilfovene Pasarea si Branesti, in apropiere de Halta Branesti, anunta News.ro. Traficul feroviar intre Bucuresti si Constanta a fost complet blocat timp de doua ore si jumatate.

Accident grav de tren (foto arhiva)Foto: AGERPRES

UPDATE 12: Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov au deschis un dosar penal 'in rem' pentru savarsirea infractiunii de omor in acest caz.

UPDATE 11: Femeia avusese mai multe episoade de depresie si fusese internata de cateva ori din acest motiv, relateaza Antena 3, citand membri ai familiei. De asemenea, exista informatii ca tanara era insarcinata si nu isi mai dorea inca un copil, dar familia nu ar fi fost de acord cu ea sa faca avort.

UPDATE 10: Mecanicul care conducea locomotiva trenului a povestit ca femeia si copiii au aparut din padure si, in pofida avertizarilor sonore, s-au aruncat in fata trenului, potrivit News.ro.

UPDATE 9:Femeia, care se numeste Alexandra Braustea si este din localitatea ilfoveana Branesti, ar fi scris in biletul de adio gasit in buzunar ca ii pare foarte rau, dar ca nu mai poate suporta suferinta, potrivit anchetatorilor, citati de News.ro. Potrivit Antena 3, ea ar fi intentat un divort in 2009, la care ar fi renuntat ulterior.

Femeia avea trei fetite - Georgiana Mihaela, in varsta de zece ani, Ana Maria, de opt ani, si Andreea Nicoleta in varsta de trei ani.

UPDATE 8: Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Georgian Dragan, a confirmat faptul ca asupra femeii a fost gasit un bilet de adio. In ceea ce priveste varianta sinuciderii, el a declarat ca "Se iau in calcul toate variantele".

"O femeie cu varsta cuprinsa intre 25 si 30 de ani si-a pierdut viata. De asemenea, au decedat trei copii cu varste cuprinse intre 2 si 12 ani. Tragicul eveniment este cercetat de catre colegii mei din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti. La fata locului s-a prezentat o echipa complexa din cadrul Politiei Romane formata din specialisti de la Institutul National de Criminalistica si de la Directia Politiei Transporturi. Cercetarile sunt efectuate de politisti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov", a afirmat Georgian Dragan.

Despre posibilitatea ca femeia decedata sa fi fost insarcinata, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei a precizat ca acest aspect va fi stabilit in urma necropsiei, trupurile victimelor fiind deja transportate la Institutul de Medicina Legala.

UPDATE 7:Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a decis formarea unei celule de criza dupa accidentul feroviar in care si-au pierdut viata o femeie si cei trei copii ai sai."Din celula de criza, constituita la nivelul Ministerului Transporturilor, fac parte: Razvan Cuc, Ministerul Transporturilor, Dragos Titea - secretarul de stat coordonator al domeniului feroviar si reprezentanti ai institutiilor implicate - CFR Calatori, CFR Infrastructura, Autoritatea Feroviara Romana (AFER) si Agentia de Investigare Feroviara Romana", a anuntat Ministerul Transporturilor.

UPDATE 6: Alice Grasu anunta ca mama si doi copii au fost gasiti sub tren, in timp ce unul dintre copii a fost proiectat de tren peste sine.

UPDATE 5: CFR anunta ca circulatia feroviara in zona s-a reluat la ora 11:49. CFR a trimis un alt mecanic pentru a continua cursa, insa mecanicul trenului implicat in accident a insistat sa continue cursa, a declarat la Antena 3 Dragos Titea, secretar de stat in Ministerul Transporturilor. Un reprezentant al anchetatorilor a declarat, insa, ca mecanicul ar fi fost inlocuit, deoarece se afla in stare de soc.

UPDATE 4: Anchetatorii au gasit un bilet de adio scris de femeie, potrivit News.ro

UPDATE 3: Femeia era insarcinata, potrivit sefului Ambulantei Bucuresti, Alice Grasu, citata de News.ro

UPDATE 1: Anchetatorii iau in calcul varianta unei sinucideri, potrivit Agerpres.

UPDATE 2: Femeia avea 30 de ani, iar copiii - 2 ani, 5 ani si 10 ani

Context:

Potrivit reprezentantilor CFR Calatori, joi, in jurul orei 9:30, un tren interregio care circula pe magistrala 800 Bucuresti - Constanta, cu o viteza de aproximativ 160 de kilometri la ora, a lovit mortal patru persoane intre statiile CFR Pasarea si Branesti, deocamdata nefiind stabilite imprejurarile exacte in care s-a petrecut accidentul.

Reprezentantii CFR au precizat ca trenul va pleca cu intarziere si ca alte doua trenuri care erau programate sa circule pe aceasta ruta au intarzieri mari.

Din primele informatii, ca pe magistrala 800 Bucuresti - Constanta, in halta Branesti, o minora a fost lovita de tren si a murit, iar ulterior, in spatele trenului, la aproximativ 500-600 de metri, au fost identificate inca trei persoane decedate - o femeie si doi copii. Se fac cercetari pentru identificarea victimelor si stabilirea imprejurarilor in care s-a produs accidentul.

Anchetatorii iau in calcul varianta ca femeia s-ar fi aruncat impreuna cu copiii in fata trenului.

Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov, Alis Grasu, a declarat ca echipajul medical de pe ambulanta a gasit la fata locului un copil de aproximativ zece ani si o femeie a carei varsta nu a fost stabilita, iar cadrele medicale spun ca ar mai fi doua victime sub tren.