Primaria Capitalei isi propune sa semneze un parteneriat cu asociatia Vier Pfoten pentru a reloca animalele salbatice care participa acum la spectacolele Circului Globus, multe dintre acestea urmand sa fie duse in Africa de Sud, anunta Mediafax.

"Planul este ca in momentrul in care o sa existe o hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti privind interzicerea animalelor salbatice in circ, vom sprijini Circul si Primaria pentru relocarea animalelor care nu vor mai fi folosite. Daca municipalitatea va avea bani pentru a acoperi costurile relocarii ar fi foarte bine, daca nu, atunci se va face pe banii asociatiei Vier Pfoten. Aceste animale vor ajunge in niste rezervatii, sau sanctuare, unde conditiile de detinere sa fie cat mai aproape de necesitatile fiecarei specii si fiecarui exemplar, unde vor trai pana la sfarsitul natural. Majoritatea rezervatiilor sunt peste hotare, singura de la noi din tara este cea de ursi, de la Zarnesti. Felinele mari, de exemplu, leii, tigrii, vor fi dusi probabil in Africa, la sanctuarul nostru din Africa de Sud, Lionsrock", a declarat Kuki Barbuceanu, coordonator de proiecte la Vier Pfoten.

Reprezentantii asociatiei au stabilit ca vor trebui reloacati cel putin sapte tigri, doua camile si mai multe animale de talie medie si mica, ceea ce s-ar putea realiza fara probleme. Kuki Barbuceanu a mai precizat ca va sprijini Primaria Capitalei si in privinta implementarii mai multor proiecte de transformare a Bucurestiului intr-un oras prietenos pentru animale.

"La nivelul municipalitatii exista un proiect care prevede, printre altele, infiintarea unor centre de adoptie la standarde civilizate si un management al animalelor fara stapan, caini si pisici. Daca acum s-au imputinat cainii, incep sa se inmulteasca pisicile. Se prevede, astfel, realizarea de activitati educative si activitati asistate de animale pentru cei din centrele de batrani, de exemplu. Adica animale care au fost, sau sunt fara stapan, vor fi selectate iar cele care se preteaza vor lucra in aceste centre. Deci, o capitala "pet-friendly", cum sunt multe altele, iar daca te duci cu un caine de companie intr-un magazin sau restaurant, sa poti intra, nu ca acum, sa fii obligat sa il lasi afara", spune Kuki Barbuceanu.

La finalul saptamanii trecute, dupa ce 11 animale ale circului Globus au murit intr-un incendiu, Primarul General al Capitalei a declarat ca sustine proiectul prin care se va interzice dresarea si folosirea animalelor salbatice in spectacole de circ, acest act normativ urmand sa fie inaintat Consiliului General al Municipiului Bucuresti in vederea aprobarii la finalul acestei luni.