Curtea Constitutionala a respins, miercuri, ca inadmisibila exceptia de neconstitutionalitate in ceea ce priveste articolul 69 din Codul de procedura penala si a declarat neconstitutional articolul 70 care dadea procurorului ierarhic sef posibilitatea de a solutiona cererea de recuzare a procurorului in timpul procesului, transmite News.ro.

"In ceea ce priveste articolul 69 din Codul de procedura penala, am respins ca inadmisibila exceptia de neconstitutionalitate. In ceea ce priveste articolul 70 din Codul de procedura penala, am admis exceptia de neconstitutionalitate si am declarat neconstitutionala acea componenta care dadea procurorului ierarhic sef sa solutioneze el cererea de recuzare a procurorului in timpul procesului in fata judecatorului de instructie, in fata judecatorului de camera preliminara sau in fata instantei de judecata", a declarat presedintele CCR, Valer Dorneanu.

El a mai spus ca cel care va putea solutiona cererea de recuzare va fi judecatorul.

"Cel care poate solutiona este judecatorul. In fata lui se intampla acest incident si, potrivit principiului nemijlocirii, el constata direct daca procurorul recuzat se afla intr-o situatie de a fi sau nu recuzat", a mai spus presedintele CCR.