Ioana Basescu s-a prezentat joi dimineata, putin dupa ora 8.00, la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie. Traian Basescu a sustinut miercuri seara ca a aflat ca un "un mic grup de procurori se jura ca ma va face sa cer custodia copilului, unuia din nepoti, adica va aresta parintii." La DNA au venit joi si Elena Udrea si Dan Andronic.

Ioana Basescu, la DNAFoto: Captura Digi 24

UPDATE 15.04Elena Udrea a declarat joi, dupa ce a iesit de la sediul DNA, ca procurorii au dispus un nou control judiciar in cazul sau si au acuzat-o de spalare de bani, intr-un dosar legat de finantarea campaniei electorale pentru prezidentialele din 2009.

UPDATE 12.43Audierile la DNA vizeaza fapte privind finantarea campaniei electorale din 2009, a declarat, joi, avocatul Vasile Plesa, precizand caGheorghe Nastasia, fost secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii in mandatul Elenei Udrea, a fost pus sub control judiciar in aceasta cauza(News.ro).

UPDATE 12.05 Ioana Basescu a iesit din sediul DNA dupa circa patru ore, fara a face declaratii jurnalistilor.

UPDATE 10.42 La Directia Anticoruptie a ajuns si Elena Udrea, care nu a spus in ce calitate a fost convocata. Udrea a declarat ca a fost citata telefonic de procurori sa se prezinte joi pentru a fi audiata, informeaza News.ro. Intrebata in ce dosar si in ce calitate a fost citata la DNA, ea a spus: "Ce mai conteaza daca ma asteptati sa ies?".

Foto: Agerpres

La DNA a venit joi dimineata si Dan Andronic, acesta declarand ca a fost chemat ca martor intr-un dosar ce dateaza din 2015.

Fiica cea mare a fostului presedinte nu a dat detalii privind motivul intalnirii cu procurorii. Ioana Basescu, de profesie notar, a sosit insotita de un avocat.

Potrivit unor surse judiciare citate de News.ro, ea a fost citata pentru audieri intr-un dosar vizand fapte de coruptie.

Fostul presedinte Traian Basescu a lansat, miercuri seara, acuzatii dure la adresa sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, acuzand-o ca a format un grup de procurori care se va ocupa de arestarea uneia dintre ficele sale.

"Am aflat prin DNA ca este un mic grup de procurori care se jura ca ma va face sa cer custodia copilului, unuia din nepoti, adica va aresta parintii. Sunt cativa procurori apropiati doamnei Kovesi pe care i-a carat si i-a pus consilieri dupa ce au rezolvat niste dosare. Nu o sa spun nume, dar va spun acest adevar, va veni si acea zi cand voi face publice numele", a spus Traian Basescu la Romania TV.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca si alte persoane vor fi audiate in aceasta cauza pe parcursul zilei.

Parchetul General a informat in martie 2015ca fiica fostului presedinte, Ioana Basescu, are calitate de martor in asa numitul dosar Nana, in care procurorii cerceteaza afacerea cu terenuri din judetul Calarasi, si ca a fost audiata in data de 2 octombrie 2014.

Potrivit Parchetului General, in dosar sunt cercetati 11 suspecti de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, conflict de interese, abuz in serviciu si spalare a banilor.

Sotul Ioanei Basescu, Radu Pricop a fost trimis in judecata de DNA in iunie 2015, pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la santaj si instigare la fals in declaratii, iar Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, este acuzat de santaj, trafic de influenta, fals in declaratii si participatie improprie in forma instigarii, la infractiunea de fals intelectual.

Potrivit DNA, in perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, beneficiind de complicitatea lui Radu Pricop, a exercitat asupra unui om de afaceri, denuntator in cauza, actiuni de constrangere, pentru a-l determina sa-i remita suma totala de 4 milioane euro, nedatorata de acesta din urma.