Parchetul General: Ioana Basescu are calitate de martor in dosarul Nana/ Cati suspecti sunt in dosar si pentru ce sunt cercetati

de D.T.     HotNews.ro
Vineri, 6 martie 2015, 15:18 Actualitate | Esenţial


Parchetul General a transmis vineri, la solicitarea HotNews.ro, ca fiica fostului presedinte, Ioana Basescu, are calitate de martor in asa numitul dosar Nana, in care procurorii cerceteaza afacerea cu terenuri din judetul Calarasi, si ca a fost audiata in data de 2 octombrie 2014. Potrivit Parchetului General, in dosar sunt cercetati 11 suspecti de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, conflict de interese, abuz in serviciu si spalare a banilor.
 • Tribunalul Calarasi a respins joi seara contestatia depusa de Ioana Basescu impotriva masurii asiguratorii dispuse de procurori asupra terenului din comuna Nana.
Redam mai jos integral raspunsul Parchetului General la solicitarea HotNews.ro:
 •  "Cu referire la solicitarea adresata institutiei noastre, prin e-mail, la data de 6 martie 2015, inregistrata la Biroul de informare publica si relatii cu presa sub numarul de mai sus, va comunicam urmatoarele: In cauza la care faceti referire se efectueaza cercetari fata de suspectii Niculae Tudorita, Dobre Gheorghe, Decu Florian, Dobre Marian, Neagu Marius Gelu, Stolea Georgica, Manea Constantin, Preda Simona Alina, Preda Vasilica, Enciu Domnica si Negoita Daniela sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, conflict de interese, abuz in serviciu si spalare a banilor. Ioana Basescu are calitatea de martor in cauza, calitate in care a si fost audiata la data de 2 octombrie 2014. Procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului penal asupra terenurilor care au facut obiectul retrocedarilor, apreciate ca fiind ilegale, in suprafata totala de 735 hectare."
Tribunalul Calarasi a respins joi seara contestatia depusa de Ioana Basescu impotriva masurii asiguratorii dispuse de procurori asupra terenului din comuna Nana. Procurorii au dispus sechestru pe 147 de titluri de proprietate, printre care si terenul fiicei fostului presedinte Traian Basescu, anunta TVR 2. Procurorii sustin ca s-au comis ilegalitati in momentul comasarii a peste 200 de ha de teren.

Potrivit contractelor de vanzare-cumparare, societatea Berfige, de la care familia Basescu a cumparat aceste terenuri, a platit pentru cele 35 de parcele de 290,41 hectare achizitionate in perioada 2009-2010 suma de 3,43 milioane lei. In 2013, terenul in suprafata de 290,41 hectare a fost vandut de catre societatea Berfige SRL  pentru suma de 5,84 milioane lei.

Fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, a confirmat in noiembrie 2013, pentru Hotnews.ro ca a cumparat ca pe o investitie.

¬In data de 9 septembrie 2013, am achizionat un teren in suprafata de 290,41 ha, in judetul Calarasi, de la o societate romaneasca avand asociat unic un cetatean italian.¬ Terenul a fost platit dintr-un credit bancar ipotecar in valoare de 1.028.507,55 euro si din surse proprii pana la concurenta sumei de 1.306.845 euro , adica suma 278.337,45 euro. Pretul negociat fiind de 4.500 euro pe ha. (...) Creditul a fost contractat in conditiile pietii si in limitele legislatiei in vigoare, pe 30 de ani, de la o insititutie bancara, cu scopul achizitionarii unui teren agricol si va fi rambursat in rate lunare. Pana in prezent am achitat 2 rate", a precizat Ioana Basescu .
 • Corpul de Control al premierului Ponta a fost trimis la mijlocul lui 2014 sa ancheteze retrocedarile d ela NANA. Ce a constatat echipa de control
Dupa reconstituirea dreptului de proprietatea asupra terenurilor agricole, realuzata cu incalcarea dispozitiilor legale, in perioada 2009-2010, aceste suprafete au fost instrainate de catre societatea Berfige SRL prin incheierea a 8 contracte de vanzare-cumparare. Prin aceste contracte, societatea Berfige a achizitionat un numar de 35 de parcele de teren agricol din extravilanul comunei Nana, din care 33 de parcele situate in tarlaua 28 si 2 parcele in tarlaua 33, in suprafata totata de 290,41 hectare. Suma totala platita de catre societatea Berfige SRL, in perioada 2009-2010, pentru cumpararea celor 35 de parcele de teren agricol, in suprafata totala de 290,41 hectare, a fost de 3,43 milioane de lei.

Pentru 29 din cele 33 de parcele situate in tarlaua 28, de 277,91 ha, contractele de vanzare-cumparare au fost incheiate, pentru vanzator, de catre Simona-Alina Preda, referent in cadrul Primariei Comunei Nana si fiica secretarului primariei, Tudorita Niculae, care a fost imputernicita, in acest sens, de catre proprietarii terenurilor respective. Simona Preda este casatorita cu Daniel Preda, fiul contabilei primariei.

Societatea Berfige a fost infiintata la data de 23.07.2009, avand ca asociat unic pe Mara Bertola, cetatean italian, iar de la infiintare si pana la data de 03.12.2012, societatea a avut sediul provizoriu declarat la cabinetul de avocat "Toma Gabriel".

In perioada 2009-2013, societatea a avut ca asociat unic pe Mara Bertola si administratori pe cetatenii italieni Fioravante Bertola, Gemma Retiagliata si Mara Bertola. Acestia nu figureaza cu domiciliul sau resedinta inregistrate pe teritoriul Romaniei.

Potrivit datelor transmise Corpului de control al primului-ministru de catre Departamentul Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, datele de identificare si documentele de legitimare ale administratorilor societatii Berfige, depuse la autoritatile statului roman, corespund cu informatiile inregistrate in bazele de date ale autoritatilor judiciare italiene.

Obiectul principal de activitate al societatii 1-a reprezentat "Cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii", insa, potrivit datelor transmise Corpului de control al primului-ministru de catre Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti - Administratia Sector 5 a Finantelor Publice, in perioada 2009-30.06.2013, societatea nu a inregistrat venituri din activitatea principala.

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti-Administratia Sector 5 a comunicat Corpului de control al primului-ministru faptul ca societatea a fost declarata inactiva incepand cu data de 24.08.2012 ca urmare a neindeplinirii obligatiilor declarative, precum si faptul ca, in urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca societatea nu functioneaza la sediul social declarat.

La data de 09.09.2013, societatea a vandut suprafata de 290,41 ha de teren agricol, achizitionata in perioada 2009-2010, catre o persoana fizica, pentru suma de 5.844.864,26 RON.

Potrivit documentelor si informatiilor transmise de Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti-Adm Sector 5, pe 20 februarie si 27 februarie, societatea nu depusese insa pana atunci bilantul semestrial pentru activitatea desfasurata in perioada 31.06.2013-31.12.2013 si nici declaratia privind impozitul pe profit aferenta anului 2013, in vederea stabilirii valorii impozitului datorat statului pentru profitul obtinut in urma vanzarii terenurilor.

Conform prevederilor legale referitoare la introducerea si depunerea situatiilor financiare anuale si a situatiilor financiare anuale simplificate, termenul de depunere a acestora, pentru societati, este de 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv pana la data de 30.05.2014.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8870 vizualizari

 • +24 (34 voturi)    
  martor la ce? (Vineri, 6 martie 2015, 15:15)

  IancuJianu [utilizator]

  La retrocedarile ilegale facute de primarii comunei cind era Taracila prefect?
  Baseasca era la scoala atunci...
  • +18 (28 voturi)    
   Spre disperarea Antenei 3 si a sistemului! (Vineri, 6 martie 2015, 16:08)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui IancuJianu

   Iar v-a dat nana Basescu, loserilor! :)
  • +14 (24 voturi)    
   . (Vineri, 6 martie 2015, 16:43)

   Bazil.the.3rd [utilizator] i-a raspuns lui IancuJianu

   Fara a lua apararea respectivului ( pe care il admir atat de mult incat nici numele nu vreau sa i-l tastez) ,prefectul si subprefectul semneaza actele venite de la comisie ,comisia are scopul de a verifica autenticitatea documentelor .
   Asa mi se pare si normal, nu imi imaginez prefectul mergand la cadastru sa verifice personal cati metri si etc.
   Chiar daca sunt ilegalitati seamana si a vanatoare de vrajitoare,indiferent de care parte a baricadei te afli.
   • +2 (8 voturi)    
    inchipuie-ti ca stiam asta (Vineri, 6 martie 2015, 18:13)

    IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui Bazil.the.3rd

    fiecare om vine in functie inalta cu tot cortegiul de pupincuristi in care are incredere, mai multa sau mai putina.(valabil ptr orice ministru, prefect, presedinte, etc)... dar...scripta manent.
    Pe de alta parte, am fost prin Calarasi prin anii 90+ si stiu ce mafie era pe acolo.
   • +3 (5 voturi)    
    la prima vedere.. (Sâmbătă, 7 martie 2015, 12:07)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui Bazil.the.3rd

    mafia este in primarie. toti sunt rude si lucreaza mana'n mana.

    firma italiana a cumparat terenurile legal, iar Ioana Basescu a platit o caciula de bani, aproape de 2 ori mai mult decat italienii... daca nu exista dovezi ca italienii ar fi mituit pe cineva din primarie (putin probabil avand in vedere cati bani au dat pe teren) sau ca familia Basescu ar fi mijlocit tranzactii timp de 4 ani ca la sfarsit sa plateasca fix pretul pietei pe teren, e clar ca totul e un balon de sapun.

    eu as vrea sa aflu din toata povestea asta ca ANAF verifica declaratiile de venit global ale celor implicati, ca si-a recuperat integrale impozitele de la vanzatorii de pamant, in speta familionul de la primarie si italieni si ca amaratii aia de tarani din comuna nu au fost fraieriti.
    si poate ne spune si noua cineva daca nu e conflict de interese sa-ti angajezi toata familia in primarie..
 • +28 (34 voturi)    
  carte funciara (Vineri, 6 martie 2015, 15:37)

  batranul [utilizator]

  Lipsa carti funciare si a unei administratii corecte si bine documentate a adus si duce la haosul in ce priveste retrocedarile dee terenuri. Din articol nu rezulta cum au fost retrocedate terenurile ilegal si faptul daca societatea Berfige SRL a fost un cumparator de buna credinta sau nu. Terenul cumparat de societatea amintita a fost supusa unor sarcini, iar societaea nu a avut dreptul de cumparare si vanzare de terenuri? Din cele relatate pana in prezent rezulta ca toata afacerea este o razbunare si este indreptata catre fostul presedinte. Doresc sa stiu cate asemenea retrocedari au fost verificate in Banat si cate au intrat in posesia socrului lui Poanta renumitul latifundiar si afacerist Sarbu?
  • +4 (6 voturi)    
   notarul? (Sâmbătă, 7 martie 2015, 12:08)

   cinic [anonim] i-a raspuns lui batranul

   daca verificarea facuta de notarul in cauza nu are nicio valoare, de ce mai mergem la notar si platim taxa?
   Uniunea notarilor a declarat oficial ca totul e OK [in cazul IB].
   Va despagubi Uniunea Notarilor?
 • -24 (38 voturi)    
  nana (Vineri, 6 martie 2015, 15:40)

  Mazeta [utilizator]

  Eu cred că Ioana Băsescu a fost un cumpărător de bună credință. N-a știut în ce afaceri est băgat Fioravante Bertola (zis și Traian Băsescu).
 • +35 (45 voturi)    
  la indigo (Vineri, 6 martie 2015, 15:50)

  victor L [utilizator]

  procedeaza si dl Tapalaga:
  - in dosarul Flota erau peste 80 de inculpati, printre care 3 ministri, dar cind aminteai de "dosarul Flota" era normal sa spui doar Basescu;
  - la fel, in acest dosar, "Nana", sint 11 inculpati, dupa cum se spune in articol, dar este amintita, in titlu, cap de afis al rautatilor, Ioana Basecu, ca martor.
  Asa se face presa deontologica.
  • +21 (23 voturi)    
   sa nu otravim (dezinformam) cititorii (Vineri, 6 martie 2015, 18:15)

   IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui victor L

   vinzarea flotei s-a facut de Curtea de Conturi, unde a semnat Vacaroiu, ca nu era Basescu proprietarul vapoarelor.
   • +12 (14 voturi)    
    putina atentie: (Vineri, 6 martie 2015, 20:06)

    victor L [utilizator] i-a raspuns lui IancuJianu

    eu nu spuneam ca a vindut-o piratul, ci doar ca el era singurul amintit.
  • +1 (5 voturi)    
   'Basescu' se vinde... (Sâmbătă, 7 martie 2015, 8:49)

   sandokan [anonim] i-a raspuns lui victor L

   adica folosind acest nume in titlu, articolul va fi vizualizat/citit de mai multe ori...
 • +17 (23 voturi)    
  Procurorii vor să plătească pt prejudiciile (Vineri, 6 martie 2015, 15:57)

  hic sunt leones [utilizator]

  aduse Ioanei Băsescu?

  Ce treabă are dumneaei cu felul în care au fost făcute retrocedările/comasările atât timp cât - prezumăm în lipsa unor date concrete (iar asta rezultă din calitatea dumneaei) - este cumpărător și proprietar de bună-credință?
  Nu fuge cu pământul, nu este suspect sau învinuit, deci trebuie lăsată să-l valorifice.
 • -9 (19 voturi)    
  Bancile private chiar pot face tot ce vor? (Vineri, 6 martie 2015, 16:16)

  Mihai [anonim]

  Stau sa ma intreb atunci cand BRD a acordat creditul acela lui Obreja la Gala Bute (atentie, Rudel n-avea mijlocele sa-l achite, BRD "stia" ca va da lovitura cu Gala si il va achita), cand a acordat creditul imobilar Elenei Udrea care nu a fost achitat, cand a acordat acest credit Ioanei Basescu, ce anume aveau in cap cei din bancile respective. Este clar o delapidare cu "acte in regula", dar fiind in sectorul privat, intra la penal intrucat partea lezata, adica bancile, nu reclama penal paguba. Totusi sanatatea bancilor private ne afecteaza pe toti. BNR ce face?
 • +15 (21 voturi)    
  Sa ne mai reamintim de dl Coldea! (Vineri, 6 martie 2015, 16:30)

  MirceaIo [utilizator]

  De ce nu suntem informati cu privire la stadiul denuntului facut de Elena Udrea impotriva lui Florian Coldea? Va fi anchetat si chemat la DNA dl Coldea? Jurnalistul Dan Tapalaga respecta ordinele SRI? De ce dl Dan Tapalaga se intreba:" unde a gresit Elena Udrea"? si nu se intreba de ce cloaca securisto-comunista nu este nimicita? Al cui om este Eduard Hell(vig)? Care sunt scenariile viitoare pentru Romania si cine trage sforile. Dl. Tapalaga, dl. Cristoiu etc au raspunsuri la aceste intrebari, dar nu au primit ORDIN sa le sexprime?
 • -17 (23 voturi)    
  la puscarie (Vineri, 6 martie 2015, 17:13)

  xanti [utilizator]

  Cu Basescu
 • -13 (19 voturi)    
  e incoltit, (Vineri, 6 martie 2015, 18:50)

  demaGOGU [anonim]

  se strange latul, etc, etc

  desi, ultima faza a decadentei!, e posibil sa-si doreasca chiar el sa fie langa Elena
 • -10 (18 voturi)    
  Stati ca inca nu stiti de retrocedarile (Vineri, 6 martie 2015, 18:51)

  Mihai [anonim]

  facute de PDL prin Mioara Mantale. Va faceti cruce acolo. PDL & friends au dat tepele funciare cele mai mari din istoria Romaniei, singurul care ii poate concura e Nastase.
  • -9 (13 voturi)    
   nu e numai asta! (Vineri, 6 martie 2015, 19:54)

   anaerobik [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   Daaaa, iar ex-ul lu' Miorita nuritza va fi pus la DIICOT in loc de Alinuta buclucutza...
 • -11 (17 voturi)    
  ei, aveti putintica rabdare (Vineri, 6 martie 2015, 19:52)

  anaerobik [anonim]

  Cind ma uit la Adrian Radulescu, o vad pe Ritzi...
 • +9 (11 voturi)    
  Daca martorului i-a fost pus sub sechestru terenul (Vineri, 6 martie 2015, 22:39)

  ty [utilizator]

  impotriva suspectilor ce masuri sau luat?
  • +1 (3 voturi)    
   de premiere (Sâmbătă, 7 martie 2015, 13:52)

   IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui ty

   ca erau pesedei de sus pina jos.
 • +10 (12 voturi)    
  Pai se pune sechestru pe bunul unui martor? (Vineri, 6 martie 2015, 22:45)

  LiviuIordache [utilizator]

  Incredibil, se pune sechestru pe bunul unui martor! Adica martorul nu are voie sa-si exercite deplin dreptul de proprietate, care se prezuma, prin Constitutie, ca este licita!
  Atunci, daca sunt martor la un accident rutier, ca eram acolo cind s-a produs sau il cunosc pe unul dintre cei implicati, imi pui sechestru pe masina?
  Astia s-au sonat definitiv, cum sa sechestrezi bunul unui martor? Sechestru inseamna, in primul rind, indisponibilizare, or dreptul de proprietate, iar acesta este un drept real, care are trei elemente: posesie, folosinta si dispozitie (daca vreti va dau cursul lui Statescu de 1.500 de pagini Drepturile reale si Patrimoniul). Singurul care nu poate fi atins este dispozitia, pentru ca pot transfera posesia, temporara, pot da folosinta (in caz de inchiriere, de pilda), dar daca iti ia dispozitia nu poti exercita nici primele doua elemente ale dreptului. Ce juristi sunt astia, eu am si uitat scoala de cind am facut-o, dar dreptul civil este din roman, de 2.000 de ani, astea sunt sfinte. Nu pot crede, nationalizare curata. A, azi e 6 martie, dr. (in drept!!!) Petru Groza, comunisti. Inteleg, sarbatoresc baietii!
  • -3 (7 voturi)    
   mai gindeste'te,azi, (Sâmbătă, 7 martie 2015, 2:03)

   silviana [anonim] i-a raspuns lui LiviuIordache

   poate iti dai seama;cumperi o masina,o casa,un teren;nu cumperi cu ochii inchisi,nimic,de mai mult de 2000 de ani,dintotdeauna;verifici dreptul vinzatorului dpdv. legal,are sau n'are dreptul sa'ti vinda ceva;altfel,te trezesti cu politia la usa ca masina e furata,casa,terenul nu avea drept de vinzare/da a fi vinduta,fiind obtinuta cu acte false;ce faci,deschizi ochii mari si'ti spui,asa'mi trebuie,sa ma'nvat minte,altadata nu mai fac,m'am trezit la realitate,nu mai visez la lucruri sfinte,garantate in vis daca nu le cunosc pe cele banale din obisnuitele cunostinte umane.
   • +2 (4 voturi)    
    Verificari OK (Sâmbătă, 7 martie 2015, 8:10)

    deer [utilizator] i-a raspuns lui silviana

    S-au facut verificari. Si a fost totul OK. Altfel nu accepta CEC-ul sa-i dea creditul cu ipoteca chiar terenul in cauza.
   • +6 (8 voturi)    
    Face scenarii sau drept? (Sâmbătă, 7 martie 2015, 9:27)

    LiviuIordache [utilizator] i-a raspuns lui silviana

    Ce legatura are o ancheta presupusa cu situatia asta? Cumparatorul, notar de profesie, a avut certificate de proprietate semnate si parafate de persoanele in drept, drept pentru care a purces la incheierea contractului de vinzare cumparare. Atentie, notar, adica o persoana care, prin profesie, vede mii, zeci de mii de astfel de documente, ca din asta traieste! Ce era sa faca, sa faca ancheta pe ultimii 23 de ani, de la intrarea in vigoare a Legii 18/1991, sa vada fiecare speta din sutele de cazuri? Pentru ca de fapt procurorii ancheteaza modul in care s-au facut retrocedarile initiale.
    Atentie, stiu ce spun, eu insumi am avut un astfel de proces pe o retrocedare (880 mp intr-o comuna) cu incalcarea legii, a durat procesul 7 ani si a facut jurisprudenta, pentru ca pina atunci instantele dadeau invariabil dreptate celui care facuse cerere de retrocedare primul, ascunzind ca erau si alti mostenitori. Asadar, Ioana Basescu a cumparat 290 de hectare de la un singur vinzator! Care avea acte in regula. Ce era sa faca, sa ia fiecare contract de v/c al firmei respective la puricat, dupa care fiecare retrocedare din cele 100 si ceva? Nu vedeti ca ajungem la absurd, ura va intuneca mintile?
    • +3 (5 voturi)    
     corect (Sâmbătă, 7 martie 2015, 12:14)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui LiviuIordache

     conform legii romanesti, cumparatorul de buna credinta ramane cu bunul, chiar daca acesta a fost obtinut pe cai ilegale (inclusiv furat) de catre vanzator.
     problema responsabilitatii in astfel de cazuri se imparte intre vanzatorul-hot si stat pentru ca in ultima instanta statul, prin institutiile sale (inclusiv notarii) a esuat lamentabil in misiunea sa de a proteja proprietatea individului. din pacate pentru cei pagubiti, asemenea cazuri se termina invariabil la CEDO si pot dura zeci de ani.
    • -2 (2 voturi)    
     nu e vorba de nici o ura, (Sâmbătă, 7 martie 2015, 23:59)

     silviana [anonim] i-a raspuns lui LiviuIordache

     din articol reiese ca firma vinzatoare nu era un vinzator de buna'credinta,oricum trebuia verificata firma si da,exact asa trebuia sa faca,sa verifice legalitatea actelor derulate pt acel teren,nu era o suma mica de dat,cu atit mai mult cu cit nici nu exista acea suma;nimeni nu risca,nu lasa pe altcineva sa se ocupe de ceea ce il intereasa,mai ales daca nu are banii lui ca sa cumpere ce vrea;oricind se poate invata din greseli,de preferinta din ale altora;si nu e ura,e un principiu,daca vreau sa fac ceva,sint foarte atent,ma'rog cit pot,cum pot,cit ma duce mintea,dar daca iese o prostie,ma costa,insa cel putin,stiu ca am facut'o eu pe banii mei,nu altii in locul meu pe banii bancii si ai mei pe care nu'i am,dar trebuie sa'i dau de'mi vine sa pling margaritare,sa rid trandafiri ca sa'mi achit prostia c'am crezut in povesti nemuritoare despre afaceri superprofitoare.
   • +2 (4 voturi)    
    mare diferenta! (Sâmbătă, 7 martie 2015, 12:14)

    cinic [anonim] i-a raspuns lui silviana

    gandeste TU [azi]. Provenienta terenurilor a fost facuta de notar [care nu e nici macar martor in dosar].
    Cand cumperi la talcioc sau o masina notarul nu e implicat.
    Actele sunt garantate [a declarat oficial de un an pana si Uniunea Notarilor] de catre notarul unde s-a semnat, asa ca nu sunt acte FALSE.
    Ca improprietarirea trebuia facuta lui Ion si nu lui Vasile pe ACEL amplasament va trebui demonstrata in tribunal, care va stabili si cine pe cine despagubeste.
    PS. Ai casa? Ia vezi daca nu construita pe vreun teren care...... Dupa care gandesti AZI!
 • +10 (12 voturi)    
  sechestru pe un bun cumparat legal (Sâmbătă, 7 martie 2015, 1:52)

  vremuri staliniste [anonim]

  In ce vremuri traim? Cum sa sechestrezi bunul cuiva cumparat legal, cu bani dovediti ? Ne reintoarcem in stalinism ? Facem nationalizari ? Cum functioneaza justitia in Romania? Pentru unii muma pt. altii ciuma. Nu-i de mirare ca suntem criticati in UE, pe tema justitiei ! De ce nu se spune nimic despre miile sau zecile de mii de hectare cumparate si retrocedate de Sarbu in Timis ? Va legati tot timpul de 300 hectare pe care le-a cumparat legal Basescu. Halal justitie romaneasca, halal institutii de stat. Iar Iohannis viseaza ca diaspora va reveni in tara. La pastele cailor.
  • 0 (8 voturi)    
   In primul rand (Sâmbătă, 7 martie 2015, 8:47)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui vremuri staliniste

   asta-i justitia reformata de Basescu,in al doilea rand nu se putea ca pe ce pune mana Basescu si ai lui sa fie oarece incurcatura penala,omul asta are harul penalului!!!
   • 0 (2 voturi)    
    Rahat, asta-i justitia care de abia a asteptat sa (Sâmbătă, 7 martie 2015, 21:01)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    plece Basescu ca sa revina la vechile ei obiceiuri.
  • -1 (7 voturi)    
   Acum (Sâmbătă, 7 martie 2015, 9:20)

   xmen [anonim] i-a raspuns lui vremuri staliniste

   Acum nu mai e buna justitia, inteleg. In faptul ca ai cumparat un bun furat nu ai nicio vina (numai daca nu stiai ca e de furat). Bunul insa nu-ti apartine monser. E o chestie pe cat de logica pe atat de comuna. Eu insa as avea o alta intrebare: cum de singurul credit de la CEC pe persoana fizica la o asemenea valoare apartine fiicei fostului presedinte. Creditul e legal, traficul de influenta in acordarea lui - daca e dovedit - nu. O fi fost trafic de influenta?
   • +1 (3 voturi)    
    a spus-o si pe asta... (Sâmbătă, 7 martie 2015, 13:59)

    IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui xmen

    ...mai demult, dar unii se trezesc...scriind.
    Pamintul e luat cu bani de la CEC, pe numele fetei, deoarece ea are venitul mult mai mare decit presedintele (plus ipoteca pe proprietati)
    si s-a incadrat in pretul terenului.
   • 0 (2 voturi)    
    Directorul Direcţiei de Supraveghere din BNR, (Sâmbătă, 7 martie 2015, 21:04)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui xmen

    Nicolae Cinteză, a declarat că raportul BNR privind creditul acordat Ioanei Băsescu concluzionează că "s-a acordat în condiţii de respectare a normelor interne ale CEC şi a normelor de prudenţă ale BNR".
 • -1 (5 voturi)    
  Basescu a calcat in picioare "statul" lui de drept (Sâmbătă, 7 martie 2015, 12:56)

  lili [anonim]

  Azi T Basescu a postat pe Facebook un comentariu in care calca in picioare "statul" lui de drept, el spune ca:
  "Imi pare rau pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenuri, ele suporta consecintele unor actiuni politice impotriva mea."

  Deci, actiunile DNA pentru a clarifica modul in care s-au facut retrocedarile in Nana sunt "actiuni politice" impotriva lui TB!!!
  Dle Basescu, pana acum ne ameteati mereu cu mostenirea dvs: "statul de drept"!
  Azi, l-ati calcat in picioare chiar Dvs!
  Ce mai ramane dupa 10 ani de mandat a lui TB?!
  NIMIC.
  Inca 10 ani pierduti!
  Sper ca TB sa ajunga acolo unde-i e locul, alaturi de protejata si preferata lui, E Udrea!
  Sa-l trimita acolo "statul" lui de drept !
  Mai mira pe careva ca de acum incolo vuvuzelele de la Antena 3 vor jubila contra DNA?!
  Succes DNA, scucces Codruta, nu ne dezamagiti!
  • 0 (2 voturi)    
   pai de ce... (Sâmbătă, 7 martie 2015, 14:00)

   IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui lili

   ...verifica prima data in fundatura de la Nana si nu verifica in jurul Bucurestilor, sau al Constantei, sau al Timisoarei? Explica tu.
   • 0 (4 voturi)    
    asa este, neregulile colcaie la retrocedari.. (Sâmbătă, 7 martie 2015, 17:16)

    lili [anonim] i-a raspuns lui IancuJianu

    Numai ca dosarul Nana le-a cazut plesca in mana celor de la DNA, de la Comisia parlamentara formata dupa ce Corpul de control al PM a verificat situatia retrocedarilor de la Nana !
    Au si spus oamenii din sat, ca este ghinionul lor ca Basescu si-a cumparat pamant acolo, altfel toate neregulile ar fi ramas cine stie cata vreme, asa cum probabil ca intalnim peste tot in tara asta!
    • 0 (2 voturi)    
     "in tara asta" Romanai nu este si tara ta? (Sâmbătă, 7 martie 2015, 21:12)

     ty [utilizator] i-a raspuns lui lili

     "Au si spus oamenii din sat, ca este ghinionul lor ca Basescu si-a cumparat pamant acolo, altfel toate neregulile ar fi ramas cine stie cata vreme, asa cum probabil ca intalnim peste tot in tara asta!" Poate vrei sa spui ca este norocul lor . . . "altfel toate neregulile ar fi ramas cine stie cata vreme, asa cum probabil ca intalnim peste tot in tara asta!" Insinuezi ca Basescu ar trebui sa cumpere si in alte locuri din tara?
    • 0 (0 voturi)    
     genul procurorilor? (Duminică, 8 martie 2015, 11:03)

     cinic [utilizator] i-a raspuns lui lili

     lili, daca nu faci diferenta intre Kovessi [femeie] si Nitu [barbat] vai de tine....
     Dosarul Nana e la Nitu nu la DNA!!!
     In care alt judet a mai fost corpul de control? Dar comisia Fierea?
     Mai adauga municipiul Sibiu unde a trmis Ponta Corpul de Control si mai spune-mi ca nu sunt acte politice.
     Iar impartialitaea lui Nitu o stim. Dar a ta?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by