Generalul in rezerva Marin Dragnea a fost decorat, luni, cu Ordinul de Prietenie - decoratia de stat al Federatiei Ruse - de catre ambasadorul Oleg Malginov, pentru aportul acestuia la dezvoltarea relatiilor romano-ruse.

"Cateodata se mai uita acum sa se spuna ca armata sovietica a participat la eliberarea Romaniei. Noi tinem bine minte si toate evenimentele care au avut loc in 1944 si relatiile destul de dificile (...) care au fost in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Aceasta istorie este una plina si de multe evenimente tragice. Pe teritoriul Romaniei sunt ingropati zeci de mii de soldati sovietici, dar si pe teritoriul Rusiei si-au gasit somnul de veci soldati romani care prin voia sortii au luptat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial pe teritoriul Uniunii Sovietice", a declarat Malginov, in discursul care a precedat acordat distinctiei, relateaza Agerpres.

El a amintit ca in regiunea Volgograd, in zona fostului oras Stalingrad, a fost deschis primul cimitir memorial al soldatilor romani cazuti acolo in 1942-1943.