Debitul Dunarii la intrarea in tara este cu peste 1.500 mc/s sub media multianuala a lunii august, de 4.300 mc/s si va continua sa scada in zilele urmatoare, iar debitele pe rauri sunt in general stationare, exceptand Crisurile, cursul mijlociu si inferior al Oltului si cursul superior al Prutului, informeaza Mediafax.

Potrivit Administratiei Nationale "Apele Romane", debitul Dunarii in sectiunea Bazias este stationar marti, la fel ca in ziua precedenta, avand valoarea de 2.700 de metri cubi pe secunda, sub media multianuala a lunii august.

In aval de Portile de Fier, debitele Dunarii au fost in scadere pe sectorul Gruia - Turnu Magurele, in crestere pe sectorul Zimnicea - Vadu Oii si relativ stationare pe sectorul Braila - Tulcea.

Debitul Dunarii la intrarea in tara va fi in scadere si va ajunge miercuri la 2.600 mc/s. In aval de Portile de Fier, debitele vor fi in scadere pe sectorul Gruia - Giurgiu si in crestere pe sectorul Oltenita - Tulcea.

Prognoza arata ca, pana in 17 august, debitul Dunarii va ajunge, in sectiunea Bazias, la 2.400 mc/s.

Debitele pe rauri sunt in general stationare, exceptand Crisurile, cursul mijlociu si inferior al Oltului si cursul superior al Prutului, unde sunt in scadere usoara. Marti, debitele se situeaza la valori cuprinse intre 30 si 60 la suta din mediile multianuale lunare, mai mari (60-90 la suta) pe raurile din bazinele hidrografice Jiu si Prahova si mai mici (sub 30 la suta din normalele lunare) pe raurile din bazinele hidrografice Tur, Crasna, Crisul Negru, Crisul Alb, Moravita, Caras, Barlad, Rm. Sarat, Jijia si pe unii afluenti ai Somesului, Muresului, Timisului superior, Sucevei, Moldovei, Bistritei si Trotusului, potrivit ANAR.

Si in zilele urmatoare debitele vor fi in general stationare, exceptand cursurile mijlocii si inferioare ale Crisurilor, cursul inferior al Oltului si cursul superior al Prutului, unde vor fi scadere usoara. Nivelurile pe rauri la statiile hidrometrice se vor situa sub cotele de atentie.

Judetele Arad, Bihor si Satu Mare sunt marti sub atentionare cod portocaliu de canicula, temperaturile urmand sa ajunga la 38 de grade, iar pentru restul tarii, unde vor fi temperaturi de peste 35 de grade si disconfort termic accentuat, a fost emisa o avertizare cod galben.

Valul de caldura va persista si in zilele urmatoare si va cuprinde toate regiunile tarii, fiind anuntate temperaturi de pana la 38 de grade, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.