Victor Ponta a declarat luni ca vrea "modernizarea" legilor sigurantei nationale in 2015, pe fondul unor "conditii regionale foarte dificile". Ponta nu a spus daca e vorba despre un nou proiect legislativ sau de proiectul mai vechi existent in Parlament, dar a declarat ca "normele legislative sunt foarte vechi, din 1990, si vedem ca au loc transformari importante".

Victor PontaFoto: Agerpres

Ponta a facut declaratiile despre "modernizarea" legilor sigurantei in urma unei intalniri a sefilor coalitiei de guvernare, intalnire desfasurata la Parlament. Ponta a mai spus ca isi doreste schimbarea legilor sigurantei nationale in urma dialogului cu Opozitia, iar scopul ar fi "sa imbunatatim legislatia in sensul unei tari europene care garanteaza drepturile si liberatile fundamentale, dar are si institutii puternice".

Reamintim ca Guvernul Ponta a avut o initiativa de modificare a legii sigurantei nationale, in noiembrie 2012, modificare ce ar fi dus la ingreunarea luptei anticoruptie. La acel moment, Guvernul Ponta voia sa sa limiteze drastic atributiile SRI si posibilitatea serviciului de a valorifica in instanta, ca probe, informatii care privesc marea coruptie. In cele din urma, la presiunea publica, Guvernul Ponta a renuntat la acea modificare.Vezi aici mai multe detalii