ONG-urile Freedom House si Societatea Timisoara cer Ministerul de Interne sa deschida o ancheta oficiala privind lipsa de reactie a Jandarmeriei fata de agresarea jurnalistilor la mitingul de duminica al Antenei 3.

"Incidentele de ieri, 10 august 2014, in care mai multi ziaristi au fost agresati de sustinatorii postului Antena 3, sunt un atentat la adresa libertatii de exprimare, rod al unor campanii de inspiratie totalitara, de instigare la ura si violenta. Desfasurate in dispretul legii, dar cu girul si ocrotirea unor membri ai Consiliului National al Audiovizualului, campaniile de publicitate politica ilegala, violenta de limbaj si amenintarile proferate de cativa realizatori ai emisiunilor Sinteza Zilei si In Gura Presei s-au transformat ieri in agresiuni fizice sub privirile nepasatoare ale jandarmilor sau chiar cu complicitatea Jandarmeriei", arata cele doua ONG-uri intr-un comunicat de presa.

Reamintim ca mai multi participanti la miting i-au agresat duminica pe jurnalistii Ioana Moldoveanu (Vice.com), Madalina Dicu (B1 TV) si a ziaristului Cristian Dorombach (Realitatea TV).