Barbatul din comuna argeseana Merisani, disparut in 29 iulie, in timpul inundatiilor din judetul Arges, a fost gasit mort, sambata dupa-amiaza, in raul Arges, fiind a doua persoana din Arges decedata dupa ce a fost luata de viituri, informeaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean Arges, politistii au fost anuntati, sambata dupa-amiaza, prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112 ca in raul Arges, pe luciul apei barajului Budeasa, pluteste trupul unui om.

Cadavrul a fost scos din apa cu ajutorul militarilor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arges, iar politistii l-au identificat ca fiind barbatul disparut in timpul inundatiilor din 29 iulie in comuna Merisani. Barbatul avea 46 de ani si a fost luat de o viitura puternica venita pe paraul Merisani. Desi l-au vazut cand a fost luat de viitura, localnicii nu l-au putut salva.

Barbatul din Merisani este a doua persoana care si-a pierdut viata in timpul inundatiilor care au avut saptamana aceasta in judetul Arges. Un alt barbat care se afla intr-o caruta a fost luat de o viitura in comuna Vedea. Carutasul a fost gasit in aceeasi zi, iar medicii de la ambulanta au incercat sa-l resusciteze, insa in cele din urma barbatul a fost declarat mort.

Alte doua persoane au murit dupa ce au fost luate de viituri in timpul inundatiilor in judetul Valcea. Este vorba despre un barbat de 71 de ani, din comuna valceana Stroesti, luat de viiturile venite pe paraul Aninoasa. Din primele date a reiesit ca batranul a cazut in apa in data de 28 iulie, in timp ce se afla in apropierea unei punti care a fost luata de viitura, fiind gasit trei zile mai tarziu in comuna Copaceni, la aproximativ sapte kilometri distanta de locul in care a disparut.

De asemenea, tot in judetul Valcea, in data de 29 iulie a fost luate de ape un barbat de 40 de ani, din comuna Stoenesti. Potrivit Politiei Valcea, barbatul s-a dezechilibrat si a cazut intr-un canal de scurgere a apelor pluviale si in imediata apropiere a DJ 646 A, viitura formata pe canal avand adancimea de aproximativ 80 de centimetri si latimea de aproximativ un metru. El a fost carat de torent pe canal, pe o distanta de circa 50 de metri, pana in albia paraului Dobriceni, unde a fost surprins de debitul mare de apa si purtat in aval pe parau.

Trupul neinsufletit al barbatului a fost gasit doua zile mai tarziu, pe malul stang al paraului Govora, pe raza comunei Mihaesti, la aproximativ zece kilometri de locul disparitiei.