Lideri ai unor asociatii de revolutionari, deferiti justitiei pentru incasare ilegala de bani

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 20 iunie 2012, 12:58 Actualitate | Esenţial


Lideri ai unor asociatii de revolutionari au fost deferiti justitiei pentru ca au constrans beneficiarii de indemnizatii sa le plateasca ilegal comisioane, astfel ca au obtinut pentru ei aproximativ 9,5 milioane de lei, iar pentru a justifica banii au incheiat contracte false de reprezentare, relateaza Mediafax.

In acest caz au fost deferite 11 persoane, intre care un avocat bucurestean si doi angajati ai Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) - Serviciul Teritorial Pitesti i-au trimis in judecata pe George Costin, in stare de arest preventiv, presedinte al Asociatiei Decembrie 1989 Metrou Romania la momentul producerii faptelor, ulterior secretar de stat la Secretariatul de stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989, si pe Mihai Bolocan, in stare de arest preventiv, vicepresedinte al asociatiei si presedinte al Filialei Buzau a aceleiasi asociatii, Aurel Postelnicu, secretar general al aceleiasi asociatii, acuzati de initierea sau constituirea unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup, spalare de bani, folosirea influentei si autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Totodata, au fost deferiti justitiei:

 • Serafim Cotenescu (arestat) - presedinte al Asociatiei 22 Decembrie Campulung Muscel - pentru folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine de bani sau de foloase necuvenite, in forma continuata si constituire a unui grup infractional organizat
 • Gheorghe Bacoi - vicepresedinte al aceleiasi asociatii - pentru folosirea influentei si autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, initierea sau constituirea unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup
 • Valentin Gheorghe Marin Preda - inspector I in cadrul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989
 • Vasile Ciulinaru - conducator auto la Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989 - pentru complicitate la infractiunea de folosire a influentei si autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si initierea sau constituirea unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup
 • Petre Sfarleaza - avocat in cadrul Baroului Bucuresti si George Stefan Costin, fiul lui George Costin, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la infractiunea de spalare de bani si complicitate la infractiunea de folosire a influentei si autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Mai sunt deferiti justitiei in dosar si Florentina Costin, sotia inculpatului George Costin George, pentru complicitate la infractiunea de folosire a influentei si autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si Anca Marinica Lazar, persoana fara calitate speciala, pentru complicitate la infractiunea de spalare de bani.

Potrivit DNA, in perioada 2009 - 2011, George Costin, presedinte al Asociatiei Decembrie 1989 Metrou Romania, Mihai Bolocan, vicepresedinte al asociatiei si presedinte al Filialei Buzau, Serafim Cotenescu, presedinte al Asociatiei 22 Decembrie Campulung Muscel, Gheorghe Bacoi, vicepresedinte al Asociatiei Decembrie 1989 Metrou, Aurel Postelnicu, secretar general al aceleiasi asociatii, Valentin Gheorghe Marin Preda, inspector I in cadrul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989 si Vasile Ciulinaru, conducator auto la Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989, la initiativa inculpatului George Costin, au constituit un grup infractional organizat care a functionat in aceasta perioada si a actionat in mod coordonat in scopul obtinerii direct sau indirect de beneficii financiare pentru membrii grupului. Grupul infractional a fost organizat in perioada in care, persoanele detinatoare de certificat de revolutionar in baza Legii 42/1990 au formulat cereri pentru preschimbarea acestui act si pentru obtinerea adeverintei in baza careia urmau sa beneficieze de indemnizatiile conferite de Legea 341/2004.

In acest sens, inculpatii Costin George, Bacoi Gheorghe, Postelnicu Aurel, Bolocan Mihai, cu ajutorul inculpatilor Cotenescu Serafim, Sfarleaza Petre, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, Preda Valentin Gheorghe Marin, Ciulinaru Vasile, cat si de membrii familiei lui Costin George, respectiv inculpatii Costin Florentina si Costin George Stefan, si-au exercitat influenta si autoritatea asupra persoanelor indreptatite sa preschimbe certificatele de revolutionar, membri ai asociatiei, pretinzand si primind sume de bani de la acestia, in mod ilegal, atat pentru membrii grupului cat si pentru persoanele care au sprijinit grupul.

Astfel, inculpatul Costin George, in calitatea sa de presedinte al asociatiei, le-a impus membrilor sa faca demersurile de preschimbare numai prin asociatie si nu in nume personal, prin Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989, avertizandu-i ca, in caz contrar, vor fi exclusi din asociatie.

In acest fel, persoanele indreptatite sa beneficieze de indemnizatii au fost determinate sa incheie contracte de reprezentare prin care erau obligate, dupa obtinerea drepturilor legale, sa plateasca asociatiei anumite sume de bani si anume: 12.000 lei si 5% din suma totala incasata sau 15% din suma totala incasata cu titlu de indemnizatie reparatorie incepand cu anul 2004. In baza contractelor de reprezentare s-a constatat ca a fost obtinuta suma totala de 9.453.390 lei care a fost insusita de toti membrii grupului.

Pentru a crea aparenta ca acesti bani au fost dobanditi legal, inculpatul Costin George a incheiat in fals mai multe contracte de reprezentare a membrilor revolutionari ai asociatiei si 54 de contracte de imprumut false in care a consemnat in mod eronat ca asociatia a imprumutat cu diverse sume de bani un numar de 53 de membri, clauzele din contractele de imprumut fiind vadit neconforme cu realitatea, intrucat majoritatea persoanelor care au semnat contractele isi primisera deja drepturile in baza Legii 341/2004.

In acest demers, Costin George a fost sprijinit de fiul sau, Costin George Stefan. La randul sau, inculpatul Sfarleaza Petre, cu ajutorul inculpatei Lazar Anca Marina, a intocmit in fals o factura fiscala reprezentand onorariul in suma de 3.400.000 lei conform unui contract de asistenta juridica a aceleiasi asociatii, care nu prevedea nicio suma drept onorariu si nici nu existau acte doveditoare a prestarii serviciilor mentionate in factura. Aceasta factura, cat si chitanta din care rezulta ca Sfarleaza Petre ar fi primit aceasta suma de bani, au fost semnate si de inculpatul Costin George Stefan. In aceasta modalitate, inculpatul Costin George Stefan a incercat sa justifice o parte din sumele de bani pe care si le-a insusit.

In 28 februarie 2012, Tribunalul Arges a dispus arestarea preventiva a inculpatilor Costin George, Bolocan Mihai si Cotenescu Serafim pe un termen de 29 de zile, masura ce a fost prelungita ulterior.

In vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand tuturor inculpatilor.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Pitesti.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2780 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Se face dreptate? Sper! (Miercuri, 20 iunie 2012, 14:41)

  Ioco [utilizator]

  Din cauza coruptilor din Secretariatul de Stat pentruProblemele Revolutionarilor din Decembrie 1989 au de suferit toti revolutionarii. Demnitarii corupti care l-au condus, i-au transformat cuvantuli "pentru" din componenta denumirii sensul. Din "pentru rezolvarea problemelor", in "crearea problemelor" pentru revolutionari. In tot raul e si un bine, dupa ce au fost arestati capii, a inceput ancheta si acum procesul. Dar reteaua e mai vasta. Sper ca procurorii curajosi de la Pitesti sa mearga pana la capat. Printre revolutionari sunt strecurati, sau infiltrati intentionat (in unele cazuri, chiar de catre serviciile secrete) multi impostori. Cei judecati acum sunt o parte dintre cei care i-au ajutat. Acestia sunt insa principalii vinovati de manjire a reputatiei si imaginii publice a revolutionarilor si chiar a Revolutiei. Macar de ar plati pe masura relelor facute.
  • +1 (1 vot)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 iunie 2012, 15:26)

   [anonim] i-a raspuns lui Ioco

   • -2 (2 voturi)    
    Exilatule, ciocu mic! (Miercuri, 20 iunie 2012, 15:54)

    Ioco [utilizator] i-a raspuns lui

    Daca te-ai exilat, nu mai ai drept in Romania. Ciocu mic, papa-ti pita (buna-rea, cum o fi, treaba ta) exilului si pe noi sa ne lasi in pace. Dupa Revolutiei, exilat inseamna tradator. Asta esti?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by