Comisia Europeana reitereaza sprijinul pentru aderarea la spatiul Schengen a Romaniei, care a indeplinit toate criteriile tehnice necesare, a declarat marti presedintele CE, Jose Manuel Barroso, dupa intrevederea cu presedintele roman Traian Basescu, relateaza Agerpres.

''Am reafirmat sprijinul nostru pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Consideram ca Romania a indeplinit toate criteriile necesare pentru aderare si intrarea sa in spatiul Schengen este o chestiune de corectitudine. De aceea, vreau sa transmit poporului roman ca CE sustine obiectivul tarii dumneavoastra de a intra in spatiul de libera circulatie si ca va face tot posibilul in continuare pentru depasirea impasului actual, cauzat de existenta unor obstacole politice in doua state membre (Olanda si Finlanda - n.red.)'', a spus Barroso.

Seful statului roman a efectuat o vizita de lucru la Bruxelles, unde a avut o intalnire cu seful executivului UE. Basescu va reveni miercuri la Bruxelles, unde va participa la un Consiliu European extraordinar, care precede Summitul zonei euro si care va analiza propunerile Consiliului ECOFIN (ministrii economiei si finantelor din UE) din dimineata zilei de miercuri cu privire la masurile necesare depasirii crizei financiare actuale.