Militarii acuzati de furtul armelor de la Ciorogarla au fost achitati miercuri printr-o decizie a Tribunalului Militar Bucuresti, relateaza TVR INFO. Mai exact, cei trei militari, condamnati initial la pedepse cuprinse intre 10 si 15 ani de inchisoare, au fost achitati. Alte 7 cadre militare implicate in acest caz au ramas cu pedepse cuprinse intre 1 si 3 ani pentru incalcare de consemn.

La inceputul anului instanta militara a dispus ca cei trei militari, care au fost acuzati de anchetatori de infractiunea de furt, sa primeasca pedepsele cele mai grele, de 15 si, respectiv 10 ani de inchisoare. Astfel, Ion Tudorache, a primit 13 ani de inchisoare pentru infractiunea de furt, la care se adauga doi ani spor de pedeapsa, iar Ion Petrica si Ionut Gagea au fost condamnati la 13 ani, plus un an spor de pedeapsa.

In 2 martie 2009, 11 militari au fost trimisi in judecata in cazul furtului de arme de la unitatea militara din Ciorogarla, fiind acuzati de furt calificat, calcare de consemn si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Din probele anchetatorilor reiesea faptul ca sergentul Marius Tudorache, sergentul-major Ionut Nicolae Gagea si caporalul Ion Petrica au sustras prin efractie, in noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2009, 62 de arme militare din depozitul UM 01895 Bucuresti, situat in incinta UM 01916 Ciorogarla, cauzand prin aceasta o perturbare deosebit de grava a activitatii celor doua unitati militare.