Vaccinul contra virusului AH1N1 va fi folosit pentru copii doar daca firma producatoare isi asuma toate responsabilitatile pentru efectele adverse, iar in caz contrar, Romania va astepta testarea vaccinului de la Institutul Cantacuzino si va renunta la achizitionarea dozelor din strainatate.

Adrian Streinu Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a declarat ca Institutul Cantacuzino are la dispozitie un singur vaccin care poate fi administrat celor care au implinit varsta de 14 ani. El a anuntat ca este foarte probabil ca vaccinul sa fie extins si la copii care au implinit varsta de 7 ani. "Segmentul 6 luni - 7 ani ramane descopertit!" - a atras atentia Adrian Streinu- Cercel, citat de Radio Romania Actualitati.

Firma GlaxoSmithKline - care a propus guvernului de la Bucuresti un contract pentru achizitionarea a 500.000 de doze de vaccin pandemic - a anuntat ca in cazul in care autoritatile romane se razgandesc, acest lot va fi redirectionat statelor de pe lista de asteptare. (vezi pozitia GSK din documentul alaturat)

In ultimele 24 de ore, pe teritoriul Romaniei s-au inregistrat aproape o suta de noi cazuri de imbolnavire cu virusul noii gripe.