Politia din Singapore a incheiat ancheta in cazul accidentului provocat de o masina a Ambasadei Romaniei, soldat cu un mort si doi raniti. Potrivit ChannelNewsAsia.com, rezultatele anchetei nu au fost facute publice, insa un purtator de cuvant al Politiei a declarat ca documentele au fost trimise Parchetului General, in vederea luarii masurilor necesare.

In noaptea de 15 decembrie 2009, o masina a Ambasadei Romaniei in Singapore a lovit 3 pietoni in jurul orei locale 3:10. Unul dintre acestia, un barbat in varsta de 30 de ani, a suferit rani grave si a murit in ziua de Craciun.

Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Romaniei in Singapore, Silviu Ionescu, a reclamat imediat dupa accident ca masina Ambasadei implicata in incident ar fi fost furata si a sustinut ca nu se afla in autoturism in momentul accidentului. La scurt timp dupa aceea, Silviu Ionescu s-a intors in Romania.

La inceputul acestui an, Ministerul roman al Afacerilor Externe a solicitat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa investigheze accidentul l-a rechemat de la post pe Silviu Ionescu, pentru a sprijini derularea anchetei de catre organele judiciare de la Bucuresti.