Cu ocazia împlinirii a 285 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai importanți compozitori din istorie – Joseph Haydn, duminică 4 iunie 2017, de la ora 12, în cadrul ediţiei a VI-a a Mogoşoaia ClasicFest, manifestare găzduită de Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia, are loc un recital extroardinar suținut de Cvartetul Artmusik.

Cvartetul ArtmusikFoto: Asociatia Pro Valores

Din cele câteva zeci de cvartete, create de Haydn, prin care genul s-a impus în lumea artei sunetelor, soliști instrumentiști ai Filarmonicii “George Enescu”, membrii ai Cvartetului Artmusik, vor interpreta: Cvartetele op.54, nr.1 și op.74, nr.3. Astfel violoniștii Marius Bîclea și Emil Stegar, violistul Florin Matei și violoncelistul Dan Joițoiu, vor aduce un omagiu unuia dintre cei mai influenți maeștrii ai clasicismului muzical, creator de stiluri și genuri.

Cvartetul Artmusik este un ansamblu de tradiţie, cu sute de concerte în cei peste 15 ani de existenţă. Formaţia este alcătuită din patru dintre cei mai experimentaţi şi talentaţi membri ai Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti. Aceştia fac parte şi din Orchestra de Cameră a Filarmonicii „George Enescu” şi din Orchestra „Virtuozii din Bucureşti”. Violoniştii Marius Bîclea şi Emil Stegar, violistul Florin Matei şi violoncelistul Dan Joiţoiu, au o bogată activitate artistică, susținând concerte pe majoritatea scenelor româneşti, dar şi în oraşe cu tradiţie din Europa, America de Sud sau Japonia.

Taxa de vizitare a Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia asigură şi accesul la concert.