Joi, 30 martie 2017, în intervalul 19:00-23.00, 22 de spații culturale și neconvenționale din centrul Budapestei găzduiesc tot atâtea țări care prezintă câte o proză scurtă a unui scriitor contemporan, în interpretarea actorilor Teatrului Katona József, la Noaptea Literaturii Europene.

Noaptea Literaturii Europene la Budapesta Foto: ICR

Institutul Cultural Român Budapesta, în calitate de co-organizator, participă la Noaptea Literaturii Europene cu nuvela „Aruncă-te nu te arunca” de Ruxandra Cesereanu, în traducerea lui Selyem Zsuzsa. Nuvela va fi citită de actrița Mészáros Blanka în Depozitul Verde al sălii KAMRA de la Teatrul Katona József (Ferenciek tere 4., sectorul V).

Noaptea Literaturii Europene este un proiect inițiat de clusterul EUNIC (Rețeaua Europeană a Institutelor Culturale Naționale) din Budapesta. Obiectivul principal al proiectul este să promoveze lectura și să apropie cititorii de literatura universală printr-un happening literar neconvențional. Printre locațiile alese sunt și spații care în mod obișnuit nu sunt accesibile publicului sau reprezintă o atracție specială. Lecturile vor fi repetate la fiecare jumătate de oră, astfel ca publicul să poată vizita mai multe locații pe parcursul evenimentului.