Capitala poloneza gazduieste incepand de joi, 6 decembrie, Targul International de Carte Academica. Editia de anul acesta, a XVIII-a, este dedicata bibliotecilor nationale din estul Europei si Asia Centrala. Romania este prezenta la targ cu un stand ce cuprinde carti reprezentative din biblioteca academica romana, dictionare, carti de istorie, studii fundamentale, pliante.

Joi, 6 decembrie 2007, a început la Varsovia, în Palatul Culturii si stiintei care domina centrul capitalei poloneze, Targul International de Carte Academica. Editia de anul acesta, a XVIII-a, este dedicata bibliotecilor nationale din estul Europei si Asia Centrala.

Standul Romaniei este amenajat de Institutul Cultural Roman din Varsovia si prezinta mai multe carti reprezentative din biblioteca academica romana – dictionare, carti de istorie, studii fundamentale -, care pot fi consultate în mod curent în biblioteca Institutului dar si pliante în limbile poloneza, engleza, germana si franceza, unde sunt prezentate programele de finantare a cartilor straine derulate de Institutul Cultural Roman.

La targ mai expun edituri sau biblioteci nationale din Belarus, Kazahstan, Lituania, Polonia, Rusia, Slovacia, Ucraina. La întalnirea directorilor biliotecilor nationale, care are loc în dupa-amiaza acestei zile, Romania este reprezentata de dna dr. Elena Tirziman, directoarea generala a Bibliotecii Nationale a Romaniei.

Targul International de Carte Academica va fi deschis pana în 9 decembrie 2007, informeaza ICR.