Corul Naţional de Cameră 'Madrigal' aniversează 50 de ani de activitate printr-un concert extraordinar cu temă pascală pe care îl va susţine pe 21 aprilie, la Ateneul Român.

Potrivit Agerpres, manifestarea marchează începutul unui turneu naţional, care se va desfăşura până în data de 30 aprilie.

O celebrare prin muzică a valorilor care întruchipează de jumătate de veac esenţa altruistă şi spiritul inovator ce a propulsat Madrigalul pe cele mai înalte culmi ale performanţei corale, concertul desfăşurat sub bagheta dirijorului Voicu Popescu va cuprinde lucrări cu un profund conţinut spiritual din repertoriul bizantin, clasic şi contemporan românesc.

Pentru evenimentul din 21 aprilie au fost puse în vânzare bilete la preţul de 150 lei.

Corul Naţional de Cameră 'Madrigal', simbol al măiestriei interpretative corale româneşti, a luat fiinţă în 1963, iar timp de 47 de ani activitatea sa a fost sinonimă cu numele dirijorului Marin Constantin, fondatorul corului.

În decursul unei jumătăţi de veac, cu peste 4.100 de concerte susţinute pe cele mai mari scene din ţară şi străinătate, Madrigalul a adus aproape de sufletul publicului aproximativ 1.000 de capodopere aparţinând tuturor epocilor creatoare ale istoriei muzicii româneşti şi universale.