Cãlãtorie, destinație, aventurã, libertate. Acestea sunt cuvintele care guverneazã personajele ce apar în scurtmetrajele din programul ShortsUP În miscare. Evenimentul are loc la Opera Naționalã București vineri, 6 aprilie de la ora 22.00, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro. O noapte la Operã, așadar, dar și un eveniment-premierã din multe puncte de vedere: în primul rând datoritã selecției originale de filme scurte (100% road movies), precum și a îmbinãrii filmelor cu o formã de artã explozivã: dansul.

ShortsUP, care proiecteazã și promoveazã cele mai valoroase scurtmetraje ale lumii, a alãturat pânã acum filmele cu muzica, teatrul sau expozițiile de fotografie și artã. De aceasta data este randul dansului, care va fi reprezentat de doi campioni din cea mai cunoscutã competiție de breakdance: Red Bull BC One. În plus, o trupa de jazz va susține live atmosfera și ritmul evenimentului.

Filmele, road movies recente și premiate, sunt populate cu eroi care pleacã la drum - pe jos, cu mașina, trenul, bicicleta, avionul - nu conteazã. Important este cã pornesc aventuri și trec prin transformãri, ies dintr-un mediu confortabil și intrã în altul, cãruia trebuie sã-i facã fațã. Însã, când dai siguranța pe libertate, apar și urmãri zguduitoare.

În “Nunta lui Tooty” (r. Fred Casella, Marea Britanie, 2011) un cuplu pleacã la țarã, la nunta unor prieteni. Comic din exterior, dramatic din interior, cei doi sunt puși fațã în fațã, nu atât unul cu altul, cât cu nepotrivirea lor. Filmul “Drumul spre casã” (r. Rahul Gandotra, India/ Marea Britanie, 2010) surprinde parcursul lui Pico: trimis de pãrinți la școalã, în India, evadeazã pentru a se întoarce acasã, în Marea Britanie. Unde e adevãrata lui casã? Camionul (r. Tom Merilion, Irlanda, 2010) e o metaforã de 5 minute a despãrțirii halucinante dintre doi iubiți - în dans, pe un camion în mișcare.

Biletele pentru ShortsUP În mișcare pot fi cumpãrate în avans prin Eventim și MyTicket la prețul de 25 de lei sau la fața locului, în seara evenimentului, la prețul de 35 de lei. Toate biletele sunt cu loc. Biletul include accesul la întreg programul: douã ore de filme scurte, reprezentația de breakdance, live jazz band și alte surprize care vor compune noaptea dinamicã de la Operã. Detalii despre filmele din program pot fi gãsite pe www.shortsup.ro.

ShortsUP este un proiect generat de Asociația ORICUM în parteneriat cu Feeder.ro. ShortsUP aduce în atenție cele mai valoroase scurtmetraje din lume într-o platformă de expunere unică, ce îmbină filmul scurt cu artele conexe cinematografiei.