Editura Rao lanseaza joi, joi, 22 noiembrie, in prezenta scriitoarei Florica Bud, cartea pentru copii "Nu Motanul si Fiul si Mariatereza sunt eu".

Evenimentul va avea loc la ora 15.00, in cadrul Targului de Carte Gaudeamus, la Romexpo, Pavilion Central. Invitati sunt Horia Garbea si Alex Stefanescu.

Despre "Nu Motanul si Fiul si Mariatereza sunt eu"

Romanul "Mariatereza sunt eu", scris intr-un stil alert si fantezist, il face pe cititor sa se simta un barbat greoi luat la dans de o fata exuberanta.

Autoarea isi valorifica inteligent volubilitatea feminina, nascocind, intr-un ritm ametitor, noi si noi istorii, in toate registrele narative, realist, suprarealist, satiric, parabolic, ludic, parodic.

“Ca intr-o urna de loto, in romanul ei se amesteca cliseele lumii romanesti de azi, pentru a fi extrase unul dupa altul, spre amuzamentul publicului, care le recunoaste imediat. Ceea ce place si captiveaza este fiecare fraza luata in parte, plina de culoare si de umor, de draci de femeie rasfatata si de inteligenta folosita capricios”. considera Alex Stefanescu.

Personajul acestei carti este Nu Motanul, un motan aventuros cu spirit de contradictie, de fapt un anti-motan. Povestea are umor si detasare, gingasie si sprinteneala. Ea ii va interesa pe parinti si pe profesori, la fel de mult ca si pe cei mici, carora le este adresata din suflet.

“Desi nu este o incepatoare, ci o scriitoare cu experienta, autoarea continua sa scrie cu consecventa volume de proza fantezista pentru „adulti si alti copii“. Florica Bud este o scriitoare care a optat pentru literatura de calitate. Stim bine, indiferent de varsta cititorului, aceasta este una singura”. afirma Horia Girbea.

"SSI.SOE. Jurnalul Politic"

Tot joi, 22 noiembrie, la ora 16, Editura Rao va lansa lucrarea "SSI-SOE. Jurnal Politic", in prezenta autorilor Mihai Retegan si Maria Georgescu, dar si a invitatilor: Academicianul Dinu C. Giurescu si

Profesor universitar doctor Gheorghe Buzatu.

Autorii despre "SSI-SOE. Jurnal politic"

„Atunci cand a primit cele dintai documente Most Secret de la Londra, la mai mult de doi ani de zile de la emiterea lor, si-a dat seama ca el si serviciul sau se vor confrunta cu o operatiune combinata de propaganda si inselare, montata de doua dintre cele mai puternice servicii secrete, cel al Marii Britanii si cel al Rusiei sovietice, care realizasera un acord de cooperare.

Dar era tarziu cand a aflat. Daca ar fi stiut din 1941, de cand cele doua organizatii au inceput sa coopereze, atunci ar fi actionat altfel si situatia ar fi fost poate alta”.