Balanta duelului statistic dintre Cehia si Grecia este inclinata net in favoarea elevilor lui Karel Brückner. Din cele sase partide disputate intre cele doua formatii care se vor intalni, astazi, in semifinale, cehii si-au adjudecat nu mai putin de cinci, un singur meci incheindu-se la egalitate.

Acesta reprezinta si ultima intalnire dintre cele doua selectionate, Cehia si Grecia remizand, pe 17 aprilie 2002, 0-0, in cadrul unui meci amical. Pentru partida din aceasta seara, nici o echipa nu are jucatori suspendati.

- Jan Koller este al treilea marcator din toate timpurile al Cehiei, cu 29 de goluri, fiind la doar o lungime de locul doi, detinut de Zdenek Nehoda, si la cinci de ocupantul primului loc, Antonin Puc.

- Karel Poborsky (98 de selectii in nationala) ar putea fi primul ceh care atinge borna 100 daca echipa lui se va califica in finala si va juca.

- Milan Baros a inscris in fiecare dintre cele patru meciuri jucate la Euro, fiind la un meci de a bate recordul lui Michel Platini, care a inscris in cinci meciuri consecutive.

- Cehia este singura echipa de la Euro 2004 care a repurtat numai victorii. Doar Franta a mai invins pe linie, castigand CE din 1984, de cand a fost introdusa faza grupelor.

- Cehia, dar si Grecia s-au calificat in semifinale fara a merge in prelungiri.

- Nici o selectionata nu a castigat vreun campionat mondial sau european avand pe banca tehnica un antrenor strain. Tehnicianul cehiei, Karel Brückner, este slovac, iar cel al grecilor, Otto Rehhagel, este german.

- Mijlocasul Theodoros Zagorakis nu a inscris nici un gol intr-un meci international, desi are 93 de selectii in nationala Greciei, cu doua mai putin decat detinatorul recordului, Efstratios Apostolakis.

- Portarul Antonis Nikopolidis, fundasii Traianos Dellas, Michalis Kapsis si Yourkas Seitaridis si mijlocasul Theodoros Zagorakis nu au pierdut nici un minut in meciurile de la Euro 2004.

- Atingerea semifinalelor unui turneu final continental este cea mai buna performanta a Greciei. Elenii s-au mai calificat la Euro 1980, incheind pe ultimul loc in grupa.

- Grecia poate deveni a doua echipa care se califica in finala fara sa fi participat la editia anterioara. Adversarii de astazi au mai reusit aceasta performanta la Euro 1996. Grecia ocupa ultima treapta a podiumului, in clasamentul celor mai in vars-ta formatii de la Campionatul European din Portugalia.

Doar media de varsta a selectionatelor Letoniei si Frantei este mai ridicata decat a elenilor, ambele formatii fiind insa eliminate de la competitia continentala.