Aproximativ 240 de sortimente de vinuri din 18 tari se intrec la Bucuresti, la editia a doua a Concursului international de vinuri, la care sunt prezenti si 30 de producatori si importatori autohtoni.

Astfel, vinurile romanesti, care provin din podgorii cu renume, se vor confrunta cu vinuri din Franta, Australia, Italia, Spania, Portugalia, California si Africa de Sud - castigatoarea din 2003 a celor mai multe medalii la sectiunea vinuri rosii.

Presedintele Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV), Valeriu Cotea, declara ca acest concurs este "un prilej deosebit pentru a testa calitatea vinurilor autohtone, mai ales ca vor fi in competitie cu vinuri din tari recunoscute". In urma negocierile cu UE,tara noastra a obtinut sa-si pastreze intacta suprafata de vie actuala si dupa integrare.

Concursul se desfasoara dupa reguli stabilite de Organizatia Internationala a Viei si Vinului (OIV), iar juriul este compus din specialisti oenologi straini si romani. Romania ocupa locul noua in lume in ceea ce priveste productia de vin, respectiv o cantitate de aproximativ sase milioane de hectolitri anual, fiind certificata pentru export doar 3% din productie.