Fanii Volkswagen din Romania vor putea face comenzi incepind de azi. Prezentarea in premiera mondiala a noului Passat va avea loc la Salonul Auto de la Geneva, pe 3 martie.

Cea de-a sasea generatie de la Volkswagen urmeaza sa fie disponibila in Romania o data cu inceputul lunii aprilie. Noul Passat va putea fi comandat in patru niveluri de echipare, Trendline, care este si „versiunea de baza”, Comfortline, Sportline si Highline. „Comfortline va creste la capitolul functionalitate, dotari si confort.

Sportline este o versiune mai dinamica a noului Passat, in timp ce nivelul de echipare Highline pozitioneaza noua creatie a grupului Volkswagen in partea superioara a clasei de mijloc”, arata importatorul marcii in Romania. Modelele dispun de cinci variante de motorizare, trei pe benzina si doua versiuni diesel.

Cel mai puternic motor pe benzina, cu propulsor FSI, are o capacitate cilindrica de 2 litri si o putere maxima de 150 cai putere. Celelalte variante pe benzina au capacitate de 1,6 litri si putere de 115 cai, si, respectiv, 102 cai.

La motoarele cu combustibil diesel, cel mai puternic este cel de 2 litri, acesta dezvoltind o putere de 140 de cai, iar celalalt are 1,9 litri, dezvoltind 105 cai putere. In functie de preferintele cumparatorului, la toate cele cinci modele de motorizare transmisia se va face atit cu cutii automate, cit si cu cutii de viteze manuale.

Dotari optionale

Dupa cum spune importatorul marcii in Romania, la noile modele s-a pus mare accent pe optiunile preferentiale, acestea gasindu-se din belsug. Insa constructorul german nu a ignorat nici dotarile standard ale noului Passat.

Optional, cumparatorii noului Passat pot beneficia, printre altele, si de sistem de navigatie radio cu afisaj multicolor sau monocrom, iubitorii de muzica putindu-si transforma masina intr-o veritabila sala de concerte apelind la sistemul Digital Sound Poeket.

Alte dotari pentru care automobilistii trebuie sa mai scoata din buzunar ceva bani peste pretul masinii sint: pachetul de iarna, scaune integrate pentru copii, sistem de airbag-uri laterale si pentru cap, precum si senzor de ploaie. Cind ploua, soferul nu va mai actiona stergatoarele, acestea pornind singure.

Printre dotarile standard se numara si airbag-urile duble, EDS, ASR, aerul conditionat, lampile de citit, iar masinile au frina pe disc atit pe fata, cit si pe spate. Preturile CIP la noul model Passat variaza intre 16.213 euro, varianta Trendline, cu motor de 1,6 litri, si 17.255 de euro modelul cu motor diesel de 1,9 litri.

Preturile modelelor nu au fost inca stabilite cu exactitate pentru ca reprezentantii Volkswagen inca mai lucreaza la ele, ne-au spus cei de la Porsche Romania.