In noaptea de marti, barajul de pe raul Siret, in apropierea localitatii Calimanesti, nu a mai putut stavili viitura si in dreptul comunei Cosmesti apele au depasit digul. Podul de la Cosmesti este in pericol de prabusire. Localnicii din Tecuci si satele apropiate au intervenit cu barci si microbuze pentru salvarea localnicilor din Cosmesti Vale.

Cele mai afectate localitati sunt Baltaretu, Cosmesti Vale si Ismail, unde apa depaseste doi metri. In judetul Vrancea, pe malul Siretului, comuna Suraia este partial inundata si complet izolata, fara electricitate.

Inspectoratul pentru situatii de urgenta Galati a primit avertizare ca in zona este asteptata o alta viitura mult mai puternica miercuri noapte.

Sute de case sunt sub ape si se pot prabusi in orice moment. Oamenii sunt disperati si privesc neputinciosi cum viitura le-a distrus gospodariile. Oamenii acuza autoritatile ca nu i-au prevenit. Jandarmi, pompieri, militari in termen si politisti, toti au intervenit pentru salvarea sinistratilor.

In ajutorul lor a fost adus si un elicopter de la Bucuresti.

Localnicii au fost scosi din case cu ajutorul autoritatilor. In locurile unde apa era mai mare, s-a intervenit cu barci pneumatice. Un elicopter militar survoleaza in permanenta zona. Scolile si dispensarele din Cosmesti au fost transformate in adaposturi.

Sinistratii care nu vor avea loc aici vor fi cazati in corturi militare, care vor fi amplasate pe stadionul din localitate.

Singura cale de acces catre satele Baltaretu, Cosmesti Vale si Ismail, risca sa fie distrusa de viitura in orice clipa, de aceea circulatia a fost total oprita pe podul de peste Siret.

Doar camioanele jandarmeriei care preiau sinistratii mai sunt lasate sa treaca. Autoritatile nu pot spune daca exista victime sau disparuti.