Cel mai mare producator de software din lume, Microsoft a lansat duminica, doua noi produse software, SQL Server 2005 si Visual Studio 2005, informeaza Reuters. Ambele produse sunt gratuite si vizeaza piata bazelor de date si a Web design-ului, adresandu-se in special companiilor si mediului de afaceri.

Dupa ce a suferit cateva intarzieri bune, SQL Server 2005 si-a facut duminica aparitia pe piata, intentia celor de la Microsoft fiind aceea de a mai castiga teren in fata companiei concurente-Oracle Corp. In afara de baze de date, atat Microsoft cat si Oracle investesc in crearea de produse software care au ca target companiile si toate activitatile financiare ale acestora.

SQL Server 2005 este un astfel de produs "corporate", al carui rol este de a stoca si a permite consultarea informatiilor de afaceri. Alaturi de SQL Server 2005, Microsoft a lansat si Visual Studio 2005 un program care permite crearea de aplicatii Web, pentru anul viitor fiind anuntata aparitia pe piata a BizTalk Server 2006.

Pentru a promova cele doua aplicatii, Microsoft a anuntat ca va oferi versiuni gratuite ale celor doua programe, pentru uz personal, astfel incat utilizatorii sa poata crea baze de date, aplicatii Web sau diferite produse software.

La sfarsitul acestei luni, Microsoft va incepe comercializarea lui Xbox 360, o noua generatie de joc video, pentru anul viitor compania pregatind lansarea unor noi versiuni de Windows si Office.