Pina a ajuns in posesia lui Adrian Nastase, terenul din Voluntari pe care l-a primit mostenire a avut drept proprietari numai oameni saraci, scrie Cotidianul. Primul proprietar al terenului a vandut parcela la un pret de jumatate de dolar metru patrat. Insa noul proprietar, in mod dubios, a ales sa-l dea cu mai putin matusii Danei Nastase - sase centi/mp, scrie EVZ. Adevarul vorbeste despre operatiunea "Matusa", o alta mostenire dubioasa in familia lui Adrian Nastase.

Comenteaza pe forum

Filiera saracilor de pe terenul lui Nastase

preluare Cotidianul

Pina a ajuns in posesia lui Adrian Nastase, terenul din Voluntari pe care l-a primit mostenire a avut drept proprietari numai oameni saraci.

Terenul initial a avut 85.000 de metri patrati si a fost revendicat si primit in proprietate in 1999 de o batrina, Olga Octavia Maniu. Ea spune ca terenul fusese detinut din 1944 de familia sa si, fiindca avea nevoie urgenta de bani, a vindut cei 85.000 mp cu citiva centi pe metrul patrat unui anume Silviu Podolan.

„Nu aveam din ce sa traiesc, pensia nu-mi ajungea nici pentru medicamente, asa ca l-am dat imediat unui domn (Silviu Podolan – n. red.), pe care mi l-a prezentat domnul Apostol, care lucra la cadastru la Primaria din Mogosoaia. A auzit ca am nevoie de bani si l-a adus pe Podolan sa discutam", isi aminteste Olga Maniu.

Regreta ca nu ne poate da mai multe amanunte despre functionarul primariei ilfovene sau despre Podolan: „Domnul Apostol a murit de citiva ani, avea cancer. Nu stiu nimic despre Podolan, nu l-am vazut decit atunci si totul s-a facut rapid".

Batrina Tamara Cernasov, matusa Danei Nastase, a fost apoi cea care, in acelasi an, a cumparat 2.500 de metri patrati de la un alt personaj, la fel de sarac.

Silviu Podolan, un taximetrist ramas fara casa, este cel care i-a vindut matusii, pe numai 2,5 milioane de lei, terenul care acum valoreaza peste 200.000 de dolari, intr-o zona in care zburda afaceristi imobiliari de renume, precum Gigi Becali. Podolan este bucurestean si momentan nu detine alte proprietati - case sau terenuri - ori firme.

Apartamentul pe care l-a avut in cartierul Drumul Taberei l-a vindut in urma cu citiva ani, iar fostii sai vecini spun ca de 2-3 ani se ocupa cu taximetria si locuieste cu chirie in Balta Alba.

(Articol integral in Cotidianul)

Primul nepot al tarii

preluare EVZ

Misterele afacerii prin care un teren din Voluntari a fost dobandit de familia Nastase la un pret de nimic se lamuresc pe zi ce trece. In exclusivitate pentru „Evenimentul zilei", primul proprietar al terenului, Olga Octavia Maniu, a spus ca a vandut parcela la un pret de jumatate de dolar metru patrat. Insa noul proprietar a ales sa-l dea cu mai putin matusii Danei Nastase - sase centi/mp.

O pierdere de 1.100 de dolari pentru misteriosul Silviu Podolan, taximetrist de profesie. Matusa-geniu imobiliar s-a stins din viata anul trecut, lasandu-i agoniseala Danei.

O poveste in care intra si ies din scena afaceriste imobiliare in varsta, un presupus intermediar cu o meserie aparent deloc banoasa (taximetria) - dar care cumpara mai mult de opt hectare de teren in Ilfov - si o familie - Nastase - cu un profit urias in urma acestor tranzactii.

(Articol integral in EVZ)

Operatiunea "Matusa"

O alta mostenire dubioasa in familia lui Adrian Nastase

preluare Adevarul

Familia Nastase nu este insa laprima mostenire controversata, existandun precedent. De data aceasta,acuzatiile vin din partea rudelor.Este vorba de Aurel Sergiu Marinescu,unchiul liderului PSD.

Intr-untext dat publicitatii in Statele Uniteale Americii, unde locuieste, acestaacuza familia Nastase ca ar fi pusmana intr-un mod dubios si pe oalta mostenire. Este vorba de o vilain cartierul Domenii, care in prezenteste evaluata la peste 300.000de euro.

Aurel Sergiu Marinescu estecasatorit cu una dintre surorile EleneiNastase, mama liderului PSD.

(Articol integral in Adevarul)

Comenteaza pe forum