"Cum e posibil ca oamenii politici sa fie necorupti, dar rudele devin foarte bogate fara explicatie?", s-a intrebat Quinton Quayle, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, citat de EVZ. Matusa Tamara avea ponturi mai tari ca Bitner, titreaza ironic Adevarul. Matusa bogata s-a lansat in afaceri imobiliare pe scara mare abia dupa ce si-a facut testamentul si a indicat-o pe Daniela Nastase ca unica mostenitoare, scrie Cotidianul. Pe Nastase il mai paste o super-mostenire, un apartament cu trei camere intr-un bloc din Bucuresti si un sfert de vila la Predeal, scrie Averea.

Consilierul afacerilor familiei Nastase e cazut in admiratie:

Matusa Tamara avea ponturi mai tari ca Bitner

preluare Adevarul

Liderul PSD, Adrian Nastase, a dezvaluit luni seara, la Realitatea TV, intr-o dezbatere cu Razvan Dumitrescu si Corina Dragotescu, directorul editorial al ziarului Adevarul, ca matusa Tamara Cercasov a facut rost de bani pentru investitii imobiliare dupa ce si-a vandut bijuteriile si colectia de tablouri omului de afaceri

Alexandru Bitner, unul din prietenii sai de familie. Ulterior, Bitner a devenit consilierul matusii, care, la 90 de ani, a inceput sa investeasca, sfarsind prin a lasa o mostenire de un milion de euro.

Bitner a refuzat sa faca publica lista bijuteriilor si obiectelor de arta cumparate de la matusa.

(Articol integral in Adevarul).

Mostenire cu premeditare

preluare Cotidianul

Tamara Cernasov, matusa bogata a sotiei lui Adrian Nastase, s-a lansat in afaceri imobiliare pe scara mare dupa ce si-a facut testamentul si a indicat-o pe Daniela Nastase ca unica mostenitoare de drept.

Certificatul de mostenitor numarul 59 din 31 mai 2005, autentificat de catre notarul public Eugen Marincas, scoate la iveala faptul ca matusa Danielei Nastase, Tamara Cernasov, a inceput sa faca afaceri imobiliare la o luna si jumatate dupa ce si-a facut testamentul in favoarea stranepoatei sale preferate.

Tamara Cernasov si-a facut testamentul pe 1 noiembrie 1999, document autentificat tot de catre notarul Eugen Marincas. Abia dupa o luna si jumatate, pe 20 decembrie 1999, Tamara Cernasov a cumparat de la taximetristul Silviu Podolan 2.500 de metri patrati in Voluntari la un pret de doar 2,5 milioane de lei.

Terenul, evaluat acum la 250.000 de dolari, a intrat in posesia Danei Nastase in primavara anului trecut, dupa moartea batrinei si eliberarea, pe baza testamentului, a certificatului de mostenitor.

In certificatul de mostenitor a fost trecuta doar Daniela Nastase, cu toate ca sotia fostului premier Adrian Nastase mai are o sora, Rodica Odobescu.

(Articol integral in Cotidianul)

Ambasadorul Marii Britanii despre averea lui Nastase: „Cum e posibil?"

preluare EVZ

Modul in care creste averea familiei lui Adrian Nastase l-a intrigat si pe ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Quinton Quayle. Intr-un interviu acordat ieri agentiei Mediafax, diplomatul britanic, al carui mandat la Bucuresti se apropie de sfarsit, a ironizat modelul romanesc de imbogatire a demnitarilor prin intermediul rudelor.

Quayle nu a nominalizat pe cineva, dar referirile la fostul premier Adrian Nastase sunt evidente. Sageata sa ii vizeaza insa si pe alti politicieni care si-au imbogatit rudele.

Constatarea lui Quinton Quayle vine intr-un moment in care cel mai dificil obstacol in calea integrarii Romaniei in Uniunea Europeana este marea coruptie. In acelasi interviu, Quinton Quayle a apreciat ca rolul presei in investigarea averilor oamenilor politici este important.

(Articol integral in EVZ)

Pe Adrian Nastase, il mai paste o super-mostenire

Ultima matusa a lui Nastase, milionara peste noapte

preluare Averea

Pe fostul premier al Romaniei, Adrian Nastase, il mai paste o super-mostenire. Este vorba de un apartament cu trei camere intr-un bloc din Bucuresti si un sfert de vila la Predeal. Reporterii „Averea" au vizitat blocul in care Nastase sau, mai exact, sotia sa, Dana (nepoata Aureliei Zachir, actuala proprietara) ar urma sa mosteneasca un apartament dupa moartea batranei, fie si doar cu numele.

Locuinta este goala la aceasta ora. Aurelia Zachir a fost deja ridicata de acasa de familia Nastase si izolata la celebra ferma de la Cornu, departe de vecini, dar si de ziaristi, in asa fel incat acestia sa nu cumva sa dea ochii de batrana. Adresa la care este domiciliata „mina de aur" a familiei Nastase este Aleea Bucsenesti, nr. 2.

(Articol integral in Averea)

Comenteaza pe forum