Social-democratii au pierdut in urma racolarilor facute de Partidul Democrat 180 de primari si consilieri locali. De aceea, PSD este decis sa raporteze aceasta situatie considerata "imorala" la Bruxelles si in plus cere presedintelui Traian Basescu sa promulge mai repede Legea alesilor locali.

In cadrul unei conferinte de presa desfasurata luni, liderul PSD Mircea Geoana a atacat din nou Partidul Democrat pe care l-a acuzat ca le racoleaza oamenii in urma unor presiuni si chiar a unor amenintari cu puscaria.

"Domnii Blaga si Boc au declarat cu nesimtire ca nu exista presiuni la adresa alesilor locali" a spus Geoana. Liderul PSD a recunoscut ca si fostul partid de guvernamint a facut racolari si ca puterea ar

trebui de aceea sa invete din greselile trecutului.

Social-democratii ameninta ca se vor duce la Bruxelles pentru a face publice in fata europarlamentarilor modalitatile de racolarea a mebrilor PSD.

"Maine voi pleca cu Mihai Tanescu la Bruxelles unde ma voi intalni cu Olli Rehn si ii vom comunica practicile PD-ului si presiunile pe care democratii le fac la adresa alesilor nostri", a spus Geoana.

Liderul PSD l-a acuzat si pe seful statului ca taraganeaza legea migratiei politice in favoarea PD-ului care "astfel isi strange oameni, pentru a deveni un partid puternic". "Basescu ar trebui fie sa promulge legea, fie sa o trimita la Curtea Constitutionala sau daca nu sa dea un semnal PD-ului sa opreasca acest circ", a considerat Geoana.

In ceea ce priveste situatia celor care pleaca din PSD, Mircea Geoana a dat de inteles ca nu regreta acest lucru. "Cine pleaca este bun plecat", a spus fostul ministru de externe.

Nu in cele din urma, Mircea Geoana s-a aratat indignat de faptul ca si fosti ministri PSD sunt audiati la Parchet in dosarul Rompetrol, catalogand acest lucru "drept un precedent de agresivitate deosebita".

"Daca se doreste gasirea celor care au luat mita sa se ancheteze si sa fie pedepsiti, dar chemarea fostilor ministri PSD fara nici o acuzatie formulata este inadmisibila. Solicit sa se faca publice acuzele la adresa fostilor ministri PSD.", a spus Geoana.