Fostul sef al Serviciului Roman de Informatii, Virgil Magureanu, a declarat marti seara la TVR 1, in cadrul emisiunii "Prim plan", ca in Romania nu s-a dorit deconspirarea Securitatii din perioada comunista. Magureanu crede ca este paradoxal ca dovezile din dosarele fostei Securitati nu au fost folosite pentru epurarea clasei politice.

El a afirmat ca imediat dupa revolutie, in Romania, "s-au ocupat pozitiile cheie de putere dupa care, primul lucru care s-a dorit sa se asigure a fost sa se puna capac acestor dosare atat de incomode despre trecutul multora dintre cei care au zburdat in lumea politica romaneasca vreme de 16 ani fara sa-i stinghereasca nimeni".

"Poate ca nici eu n-am facut ceea ce trebuia, dar semne ca trebuie sa ne debarasam de trecut am dat. Am facut cate ceva. N-am facut totul", a mai declarat Magureanu.

El spune ca scandalul de la Berevoiesti, din 1991, a declansat in SRI "cea mai mare epurare". Magureanu sustine ca intr-un interval de trei luni mii de angajati si serviciului au fost concediati. "Cazul Berevoiesti ne-a umplut de rusine pe toti", a mai declarat fostul sef al SRI.